Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Százmilliókra zsarolták meg Michael Schumacher családját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tavaly februárban megzsarolták a Schumacher családot, de csak most hozták nyilvánosságra. A hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyző, Michael Schumacher felesége zsaroló levelet kapott, amelyben azzal fenyegettek, hogy fiukat, a szintén autóversenyző Micket baleset éri, ha nem fizet a család.

Corinna Schumachernek a tavaly február 14-én kelt levél szerint 900 ezer eurót, csaknem 300 millió forintot kellett volna fizetnie azért, hogy az akkor a Forma-4-ben versenyző Mick Schumachernek ne essen baja. Az e-mailben jelentkező zsaroló sejtelmesen csak annyit írt: "A Forma-4-ben nagyon sok a baleset..."

A Bild tudósítása szerint az elkövető szerencsére nem volt elég óvatos, ugyanis a saját bankszámlaszámát küldte el az internetről kikeresett címre, így a rendőrök órákon belül elfogták a 25 éves Hüseyin B.-t. Most a reutlingeni bíróság 21 hónapos felfüggesztett börtönre ítélte a férfit, aki egy másik tehetős német üzletembernek is küldött hasonló zsaroló levelet. 

Az egyik ügyben sem fizettek a kétbalkezes zsarolónak, akiről ügyvédje azt mondta, abban az időben rossz mentális állapotban volt, mert éppen elvesztette a munkáját.

Corinna Schumachernek, aki 2013 decembere, férje síbalesete óta kerüli a nyilvánosságot, meg kellett volna jelennie a bíróság előtt, de végül maga az elkövető mondott le erről, mondván, nem akar további bajokat okozni a véletlenszerűen kiválasztott áldozatának.