Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már az aranykapuban a Real Madrid

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Marca szerint nagyon közel került a spanyol futballbajnokság aranyérméhez a Real Madrid a vigói 4-1-es győzelemmel, a barcelonai Sport is kevéssé reménykedett már a mérkőzés utáni percekben, internetes kiadásában.

Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője ugyanakkor mindenkit óv attól, hogy máris „odaadja” az aranyat a csapatának. Szerinte, bár egyre közelebb vannak most már tényleg a bajnokság végéhez, egy nagyon nehéz feladat még vár a csapatára: Málagában pontot kell szerezni.

A királyi klub szerda az eredményt (4-1), s talán a játék képét tekintve is sima győzelmet aratott a Celta ellen, de még a Marca is megjegyzi, hogy hibázott a játékvezető a vigói Aspas kiállításakor. (Akkor 2-0-ra vezetett a Madrid.) A Sport ennél élesebben fogalmaz, közölve, hogy újabb botrányos ítéletek segítették a Real Madridot, „Martínez Munuera botrányosan bíráskodott a Balaídosban”. A katalánok szerint nemhogy Aspast nem kellett volna kiállítani, de büntető járt volna a Celtának Sergio Ramos beavatkozása miatt ennél az esetnél.

A mérkőzés képe alapján mindazonáltal a Madrid megérdemelten nyert. Cristiano Ronaldo szerezte az első két gólt, Benzema a harmadikat, Kroos pedig a negyediket. A Sport, persze, leginkább azon élcelődik, hogy nemigen adnak aranylabdát azért a hibáért, amelyet Cristiano Ronaldo a legnagyobb helyzeténél elkövetett.

A Marca érthetően ünnepli a portugált, aki a 2016–2017-es idényben éppen a döntő szakaszra lendült csúcsformába.

Ronaldo a legutóbbi egy hónapban 13 gólt szerzett,

döntő szerepet játszott a sikerben a Bayern München elleni BL-mérkőzéseken áprilisban, aztán az Atlético Madrid elleni, a Bernabéuban játszott BL-elődöntőben, valamint a bajnokságban a Valencia és a Sevilla ellen is.

A spanyol bajnokság utolsó fordulójában, vasárnap, a Barcelona az Eibart fogadja. Ha nyer, 90 ponttal fejezi be a bajnokságot, ugyanannyival, amennyi most a rivális Real Madridnak van. Ebből következően a királyi klubnak egy pont elég a Málaga otthonában az elsőséghez.

A korábbi Real Madrid-sztár, Míchel által irányított Málaga nincsen rossz formában, pályaválasztóként a legutóbbi négy fordulóban csak győzött. Április nyolcadikán 2-0-ra megverte a Barcelonát is. Ugyanakkor az elmúlt húsz évben mindössze egyszer, 2012-ben győzte le a Real Madridot.