Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sarapova csak szabadkártyával lehet főtáblás Wimbledonban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Marija Sarapova feladta a mérkőzését a római salakpályás tenisztorna női versenyének második fordulójában, így biztossá vált, hogy alanyi jogon nem lehet főtáblás Wimbledonban, az év harmadik Grand Slam-viadalán.

A döntő szett második adogatójátékában Sarapova ápolást kért. A kényszerszünetből tapasszal a bal combján tért vissza, majd a következő, elbukott gémet követően jelezte, hogy

sérülés miatt nem tudja folytatni a játékot.

A doppingvétség miatt kapott 15 hónapos eltiltását áprilisban letöltő Sarapova az első fordulóban aratott győzelmével biztosította, hogy a wimbledoni torna selejtezőjében ott lehet. Amennyiben a római versenyen bejutott volna az elődöntőbe, akkor a főtáblás részvétele is garantált lett volna. Így azonban utóbbira csak szabadkártyával kerülhet.

"Először is meg kell várnunk, hogy Marija egyáltalán igényelni fog-e. Ha igen, akkor június 20-án döntünk a kérésről" - utalt az orosz szabadkártyás indulására május 3-án Philip Brook, a wimbledoni tornának otthont adó All England Club elnöke.

Kedden, Sarapova római mérkőzése előtt két és fél órával hozták nyilvánosságra, hogy a Roland Garroson kétszer diadalmaskodó orosz az idei párizsi viadalon nem vehet részt, miután oda nem kapott szabadkártyát.

Visszatérését követően Sarapova három tornán vett eddig részt - Róma előtt Stuttgartban és Madridban indult -, mindegyiken szabadkártyásként játszott