Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Politikus szidalmazása miatt kapott súlyos büntetést az Újpest

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Félmillió forintra büntette az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a szurkolói megbotránkoztató magatartása miatt, mások mellett politikust is szidalmaztak a testület szerint.

A múlt szombati Újpest-Videoton NB I-es labdarúgó-bajnoki mérkőzésen történetek miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért - az ellenfél, más sportszervezet és politikus szidalmazása - 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A Videoton szintén kapott büntetést visszaesőként a szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért, de csak az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása szerepel a bűnlajstromban, politikus szidalmazása nem, a büntetés pedig 200 ezer forint.

Az Újpest amúgy is pórul járt: Souleymane Diarra mint visszaeső 5 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ellenfelét nyilvánvaló gólhelyzetben gáncsolta, amiért kiállították, majd a piros lap felmutatása után vehemensen reklamált a játékvezetőnél és közben két kézzel enyhén meglökte a játékvezetőt.

Az FTC is kapott büntetést, méghozzá azért, mert továbbra sem biztosít őrzött parkolót a mérkőzésre érkező játékvezetőknek. Ez 500 ezer forintba kerül mérkőzésenként.