eur:
393.79
usd:
368.18
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Egy hajóban eveznek a legjobbak

Egymással indul a női kajak szakág két legeredményesebb – idén is aktív – versenyzője a hétvégi szegedi kajak-kenu rangsoroló versenyen: Szabó Gabriella Fazekas-Zur Krisztinával megy párost - számolt be a molcsapat.hu.

A két klasszis egyébként Londonban és Rióban is egy hajóban nyert olimpiai aranyérmet 500 négyesben, igaz, nem egymás mögött ültek. A kettős mégsem számít újnak, sőt, már többször is kipróbálták, és

2013-ban 1000 párosban ebben a formációban nyertek világbajnokságot

- idézte fel a portál.

Mindeközben komoly átalakulás megy végbe az egyik legeredményesebb magyar olimpiai sportágban: néhányan befejezték pályafutásukat, két olimpiai bajnok, Kozák Danuta és Csipes Tamara is babát vár, míg a fiatalok készen állnak arra, hogy az utánpótláskorúak között elért sikerek után a felnőtt válogatottban is helyet követeljenek maguknak az év fő eseményein.

A riói olimpia után a nemzetközi mezőny jelentős része először a május végi szegedi Világkupa-versenyen méri össze erejét,

a magyar válogatott szövetségi kapitánya pedig erre a hétvégére írt ki rangsorolót,

amelyre már nyilvános a nevezési lista.

Ez alapján a női mezőnyben 500 méteren Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina párosa tűnik a legerősebbnek, míg Vad Ninetta ebben a számban nem indul. A 2015-ös milánói világbajnokság két magyar egyesmenője, Kárász Anna és Medveczky Erika a teljes versenyt kihagyja, ahogy hiányzik majd a sérüléssel bajlódó tehetség, Homonnai Luca is.

Férfi kajakban a londoni olimpián egyaránt kiemelkedően szereplő Dombi Rudolf és Pauman Dániel indul párosban 500 és 1000 méteren, ők korábban még nem mentek párost, míg a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán Bárdfalvi Márkkal ül egy hajóba a két számban. Egyesben 1000 méteren nincs a rajtlistán Tótka Sándor, 200-on és 500-on viszont már megméretteti magát egyesben, 500 párosban pedig a szintén világbajnok Nádas Bencével szerepel majd.

Férfi kenuban Hajdu Jonatán nem indul 1000 egyesben, csak 200-on. 1000 párosban a korábbi jelzéseknek megfelelően Vasbányai Henrik Varga Dáviddal, Mike Róbert pedig Korisánszky Dáviddal nevezett 1000 méteren.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×