eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Michael Schumacher újra tud járni - ez 15 millióba került

"Michael Schumacher újra tud járni" - ez 15 millióba került

"Több mint csoda - Michael Schumacher újra járni tud" - ezzel a címmel jelent meg a német Bunte magazin. A minden alapot nélkülöző cikk miatt a hétszeres világbajnok Forma-1-es világbajnok családja 100 ezer eurós kártérítést követelt, most végül a felét ítélte meg a hamburgi bíróság - írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A négy évvel ezelőtti síbalesete óta a nyilvánosság előtt nem mutatkozó Michael Schumacher állapotáról a családja nem nyilatkozik, ezért volt szenzáció a Bunte 2015. december 22-én megjelent cikke. Csakhogy a bíróság szerint megsértette a lap vele az autóversenyző személyiségi jogait, ezért 50 ezer eurós, több mint 15 millió forintos kártérítést köteles fizetni. Emellett a magazin kiadójának kell állnia az eljárási költségek 65 százalékát. A döntés még nem jogerős.

A bíróság szerint nem bizonyított még most sem, hogy Schumacher már talpra tudott állni, és ebből arra következtetett, hogy másfél évvel ezelőtt sem rendelkezett ezzel a képességgel, noha a lap informátora ezt állította. A Schumacher család 100 ezer eurós kártérítést követelt, ennek csak felét ítélte azonban csak meg a bíróság. 

A világbajnok családja következetesen fellép az egészségi állapotáról megjelenő cikkek ellen. Legutóbb januárban a karlsruhei szövetségi bíróság döntött a javára egy másik sajtóperben. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×