eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Cristiano Ronaldo: az Ülő Bika

Cristiano Ronaldo: az Ülő Bika

A két nagy madridi sportnapilap Cristiano Ronaldót ünnepli a Bajnokok Ligája keddig elődöntője után. Az indiánregények kedvelői bizonyára örömmel fogadták, hogy a Marca az Ülő Bika címmel ünnepelte az Atlétit „felöklelő” gólkirályt.

Cristiano Ronaldo a legutóbbi három BL-mérkőzésén nyolc gólt szerzett. Ez a dolga, vélhetnénk, de az érdemei óriásiak. Kétségtelen, hogy a találatok többségében a társak is nagy szerepet játszottak (gondoljunk csak Lucas Vázquez betörésére a keddi harmadik gól előtt), de megfogalmazható az is:

a „Real Madrid mínusz CR7” egyetlen gólt szerzett

a negyeddöntőben és eddig az elődöntőben.

Cristiano Ronaldo: az Ülő Bika

Phil Neville, a BBC elemzője, aki nemrégiben a Valenciánál is dolgozott, áradozott Cristiano Ronaldóról, emlegetve, hogy neki az édesapja húsz éven keresztül George Bestről és Peléről beszélt, de a portugál ugyanazt a szintet képviseli.

A keddi 3-0 hőse immár sorozatban a hatodik idényében jutott legalább tíz gólig a Bajnokok Ligájában, már tizenhárom gólt szerzett a BL-elődöntőkben. Megszerezte a 400. gólját a királyi klub játékosaként. Cristiano Ronaldo ebben az idényben másodszor szerzett mesterhármast az Atlético Madrid ellen, mert a novemberi, idegenbeli bajnokin is az ő triplájával nyert a Real 3-0-ra.

Játékostársai, élükön Sergio Ramosszal, ünnepelték a mérkőzés után, Toni Kroos ugyanakkor azt is kiemelte, hogy nagyon bevált az az elképzelés, hogy Zidane egy emberrel többet állított a középpályára, s ezzel megerősítette ott a csapatot. Az edző is kiemelte Isco szerepét, aki szerinte ezúttal klasszikus tízest játszott.

A francia edző a lehető legvisszafogottabban nyilatkozott a mérkőzés után, de természetesen nagyon dicsérte az övéit. Nem mondta ki, amit Kroos kimondott („Jobb eredményt értünk el, mint amire számítottunk”), de érzékeltette, hogy nagyon elégedett. Mindazonáltal elmondta a kötelező mondatokat: „A továbbjutás kérdése még nem lefutott, nehéz visszavágó vár ránk.”

Diego Simeone legalább annyira csalódott volt, mint amennyire kollégája boldog. Akadt egy kontrollálatlan mondata, amely szerint talán lehet még esélyük, de aztán elmondta a sablonszöveget: „Ugyanazt mondom a szurkolóinknak, amit a játékosaimnak:

még minden lehetséges.”

Az Atlético reménye egy 2015. február 7-i mérkőzés, azon Simeone csapata 4-0-ra megverte a Realt. A kedd este pályára lépő kétszer tizennégy játékos közül hét realos és öt atléticós játszott akkor. A Real Madrid legutóbb több mint nyolc éve, 2009. március 10-én, a Liverpooltól kapott ki olyan gólkülönbséggel (0-4), amely a Vicente Calderónban jövő szerdán a kiesését jelentené. Fernando Torres (a vörösöknél), illetve Sergio Ramos és Marcelo játszott azon a találkozón is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×