eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kemény menetben kaptak ki a magyar hokisok

A kazahoktól elszenvedett 3-1-es vereséggel zárta a kijevi divízió I/A-világbajnokságot az ötödik helyen végző magyar jégkorong-válogatott.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese gyorsan kétgólos hátrányba került a számára tét nélküli összecsapáson, ám Sagert Kalvin emberelőnyben szépített. A későbbiekben már csak egy üres kapus kazah találat esett, az utolsó percben.

A magyarok egy győzelemmel és négy vereséggel fejezték be a tornát.

5. forduló: Kazahsztán-Magyarország 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

gól: Dallman (3.), Mihailisz (11.), Dawes (60.), illetve Sagert (18.)

Az már a pénteki zárónap előtt eldőlt, hogy a magyarok - akárcsak 2014-ben Kojangban - az ötödik helyen végeznek. A kazahok számára viszont komoly volt a tét, alap játékidőben aratott, azaz három pontot érő győzelemmel maradt még reményük a feljutásra.

Két sérült, Vas János és Gőz Balázs sem játszhatott a magyar válogatottban, amelynek kapujában Rajna Miklós kezdett.

Már a 3. percben vezetést szerzett a kazah együttes, miután saját harmadon belül korongot vesztett a Chernomaz-csapat: Kevin Dallman távolról zavartalanul lőhetett, Rajna takarásban volt, így nem védhetett. Ezt követően is támadásban maradt az ellenfél, a harmad derekán egy újabb védelmi hibát követően Rajna hatalmasat mentett. Ám hamar jött ismét egy korongvesztés, a kontratámadást pedig Nyikita Mihailisz góllal zárta le. Lassan ébredezett a magyar válogatott, többet lőtt kapura, négy a három elleni emberelőnyben pedig Sagert Kalvin szépített.

A fordulás után is keményen harcolt a közel 800 fős szurkolósereg által hajtott gárda, sokszor csak a szerencse mentette meg a kazah kaput a góltól. A lendület Erdély Csanád kiállításával sem tört meg, egy ellentámadás végén Benk András lövését védte bravúrral a kazah kapus, Vitalij Kolesznyik.

Az utolsó játékrészben Erdély próbálkozását tolta ki lepkés kesztyűvel Kolesznyik, majd egy létszámfölényes két perc maradt kihasználatlanul. A kazahok is beleerősítettek, Rajnának okoztak nehéz pillanatokat, majd Varga Arnold ült ki a büntetőpadra, ám jó védekezéssel kibekkelték a hátrányt a magyarok. A záró percekre a magyar válogatott emberelőnybe került, ekkor Rajna helyett mezőnyjátékos jött a jégre, ezt kihasználva azonban a vége előtt 13 másodperccel Nigel Dawes üres kapus góllal beállította a végeredményt.

A kazahok ezzel megőrizték esélyüket a feljutásra, ám sorsuk az osztrák és a dél-koreai csapat eredményétől függ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×