eur:
394.71
usd:
369.8
bux:
65522.79
2024. április 23. kedd Béla

Csúcsrangadó Veszprémben

A férfi kézilabda NB I szombati rangadóján nyílik újra esélye arra a MOL-Pick Szeged csapatának, hogy megszakítson egy hosszú veszprémi nyeretlenségi sorozatot.

A szegediek legutóbb 14 éve, 2003 februárjában nyertek a rendes játékidőben nagy riválisuk otthonában, akkor a bajnoki alapszakaszban 28-25-re bizonyultak jobbnak. A 2007-es bajnoki döntő első meccsét hétméteresekkel nyerték meg idegenben 31-30-ra, de azóta, vagyis csaknem tíz éve nem volt komoly sikerélményük Veszprémben.

Tavaly ősszel 26-23-ra a Szeged nyerte hazai pályán a rangadót, a veszprémieknek ez az egyetlen pontvesztésük eddig az NB I alapszakaszában. A csongrádiak még százszázalékosak, mert bár december 16-án döntetlent játszottak Tatabányán, többszöri óvásuk után a szövetség megsemmisítette a 18-18-as eredményt, és újrajátszást rendelt el, amire április 25-én kerül sor.

A férfi élvonalban az alapszakaszt két meccsből álló döntő követi, vagyis - a papírforma szerint - a szombaton 17 órakor kezdődő találkozó tétje a presztízsen kívül az, hogy ki játszhatja majd hazai pályán a második mérkőzést.

A veszprémiek egyik legtapasztaltabb játékosa, Iváncsik Gergő a klub honlapján úgy fogalmazott, a Szeged gyorsan és pontosan kézilabdázik, valamint a védekezése is elég kemény.

"Függetlenül attól, hogy kicserélődött majdnem az egész csapat, viszonylag hamar összeszoktak, és megmutatták, hogy a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is számolni kell velük. Erősek mindkét fronton. Ha össze kellene állítanom, hogy pályafutásom során melyek voltak a legjobb szegedi csapatok, azt gondolom, az idei összeállításuk benne lenne a háromban" - tette hozzá.

Balogh Zsolt, a Szeged válogatott átlövője az InfoRádiónak azt mondta:

a stabil védekezés lesz a legfontosabb.

„Jó előjel, hogy októberben hazai pályán győztünk, de az a siker akkor ér valamit igazán, ha most is sikerült jó eredményt elérni. Szeretnénk pontokat szerezni, de ez nehéz lesz, hiszen mindkét csapat jó formában van” - tette hozzá.

A válogatott játékos arról is beszélt, hogy a Löwen elleni múlt heti 30-24-es Bajnokok Ligája-győzelem is megmutatta, hogy a MOL-Pick Szeged egyre jobb formában van. A céljuk a BL-formát hozni Veszprémben is.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×