eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Erre az évre is jut egy tündérmese a futballban

Angliában egy ötödik osztályú csapat remeklése a nagy szenzáció. Németországban megbotlott a Bayern, Olaszországban és Spanyolországban ellenben nem hibáztak az élcsapatok.

Az angol FA-kupában tovább folytatódik a Lincoln City csodája. Az ötödik vonalbeli alakulat sorozatban a negyedik ligacsapatot is kiejtette a sorozatban (hasonlóra 1985 óa nem volt példa, sőt, az FA-kupa történetében mindössze harmadszor fordul elő, hogy egy nem-liga csapat kiejtsen négy, a Football League kötelékébe tartozó alakulatot), méghozzá úgy, hogy a Burnley elleni találkozón 89 percen keresztül egyetlen labdát sem küldött a kapura. Akkor ellenben Sean Raggett labdája célba ért, mégha nem is jutott el a hálóig.

Vasárnap este megtartották a negyeddöntő sorsolását, és kiderült: a Lincoln a hétfő esti mérkőzés győztesével játszik majd. Azaz: vagy az Arsenallal, vagy az ugyancsak ötödik osztályú Sutton Uniteddal. Sutton–Lincoln a Wembley-ben rendezendő elődöntőért? Ez még a Leicester 2016-os bajnoki címénél is nagyobb szenzáció lenne.

A Manchester City újrázásra kényszerül, mivel idegenben nem bírt a Huddersfield Townnal. Ha az Etihadban továbbjut majd, a Middlesbrough-val játszhat az elődöntőért. A Chelsea 2-0-ra megverte a Wolverhamptont, a Manchester United a csereként beálló Zlatan Ibrahimovic győztes góljával 2-1-re a Blackburnt. José Mourinho így az áprilisi bajnokin kívül még egyszer játszhat a Chelsea-vel, mégpedig a Stamford Bridge-en. A portugál meg is kezdte a pszichikai hadviselést volt csapata ellen, mondván, hogy a Chelsea nyolcpontos előnye birtokában már bajnoknak tekinthető, így pedig könnyű dolga van, hiszen csak az FA-kupára összpontosíthat, míg a Unitednek még másik két sorozatban is érdekelt.

A negyedik párba a Tottenham és a Millwall került, A Spurs Harry Kane mesterhármasával győzte le a Fulhamet.

A német Bundesligában Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC nagyon közel állt ahhoz, hogy legyőzze a Bayern Münchent. A 96. percben még 1-0-ra vezetett Vedad Ibisevic góljával, de aztán jött Robert Lewandowski, és kiegyenlített. A bajorok előnye két ponttal, ötre csökkent a tabella élén az RB Leipziggel szemben, miután a tizenegyest is hárító Gulácsi Péter csapata 2-1-re nyert a Borussia Mönchengladbach pályáján.

SpanyolországbanGareth Bale góllal tért vissza a Real Madridba, a közel három hónapon keresztül sérült walesi csatár szerezte csapata második találatát az Espanyol ellen (2-0). A vezetést Álvaro Morata gólja hozta meg - sorozatban a Real Madrid a 42. tétmérkőzésén talált legalább egyszer a kapuba. Ezúttal Zidane nem számíthatott Sergio Ramosra, Keylor Navasra, Luka Modricra, Danilóra és Karim Benzemára sem.

Az Atlético Madrid sokáig nem bírt a Sporting Gijónnal, de az utolsó tíz percben Kevin Gameiro mesterhármasa fölényessé tette a győzelmet (4-1, idegenben). A francia csatár öt perc alatt szerzett három gólt, ez pedig a spanyol liga történetének második leggyorsabb triplája.

A Barcelona csak nagyon nehezen, Messi a 90. percben lőtt tizenegyes-góljával verte meg 2-1-re a Leganést. A büntetőt Neymar harcolta ki. A duplázó argentin a Primera División góllövőlistájának az élére ugrott.

Olaszországban a Juventus már pénteken nyert a Palermo ellen, de győzött a két üldöző is a következő napokban. A második helyezett Roma 4-1-re nyert a Torino ellen. A Napoli 3-1-re verte Veronában a Chievót. A nápolyiak második találatát szerző Marek Hamsíknak ez volt a 110. gólja az együttes színeiben, és már csak öt gólra van a legendás Diego Maradona klubrekordjától. Győzött az Inter a Nagy Ádámot 68 percig foglalkoztató Bologna otthonában, míg a Milan a Fiorentina ellen nyert a télen érkezett Gerard Deulofeu győztes góljával 2-1-re.

Rég nem látott, nagyarányú győzelmet aratott a Pescara a Serie A-ban: az új edző, a veterán Zdenek Zeman tanítványai 5-0-ra győzték le a Genoát. A Pescara legutóbb 1993 májusában, a Juventus elleni 5-1-es siker alkalmával szerzett öt gólt az élvonalban. A Genoánál nem maradt következmények nélkül a súlyos vereség: a horvát Ivan Juricsot menesztették, és helyét az olasz Andrea Mandorlini veszi át.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×