eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Federernek is örülne Fucsovics

Federernek is örülne Fucsovics

Fucsovics Márton idén szeretne a legjobb száz közé jutni a teniszezők világranglistáján, amelyen jelenleg a 149. helyen áll. A magyar versenyző büszke az elmúlt hetek sikereire: a budapesti ATP-challenger tenisztornán elért döntős szereplésére és a szlovákok elleni Davis-kupa győzelemre.

Fucsovics Márton a döntőig menetelt múlt héten a budapesti challenger versenyen, a fináléban az osztrák Jürgen Melzer állította meg.

„Örülök, hogy döntőbe jutottam hazai közönség előtt, és megmutattam, milyen jól tudok játszani. Annak is örülök, hogy ilyen sokan kijöttek szurkolni. Remélem, hogy sok fiatalt a tenisz mellé tudtunk állítani” - mondta a 25 éves teniszező.

A játékos betegen kezdte meg a versenyt, megfázással bajlódott, valamint még az előző heti fáradtságot is érezte a Davis-kupa után, de az esti meccsekre mindig össze tudta szedni magát.

A Davis-kupában a magyar csapat a szlovákokat győzte le idegenben, és a világcsoport rájátszásában folytatja. Fucsovics Márton a világranglistán 36. Martin Klizant is legyőzte.

„Úgy utaztunk, hogy nyerni akarunk, de nem voltak abban biztosak, hogy sikerülni fog, mert erős rivális várt ránk, két top 100-as játékossal.

A diadal pályafutásom három legnagyobb sikere között szerepel”

- emelte ki Fucsovics Márton.

A folytatásban akár Svájccal is találkozhatnak a magyarok.

„Örülnék annak is, ha gyengébb ellenfelet kapnánk, mert akkor lenne esélyünk bejutni a világcsoportba, de annak is, ha sztárokkal találkoznánk, és esetleg Roger Federer és Stan Wawrinka jönne el” - fejtette ki.

A magyar játékos a világranglistán a 149. helyre jött fel, de az a célja, hogy idén a legjobb száz közé jusson.

A következő hetekben Dubajban és az Egyesült Államokban gyűjtheti a pontokat, majd áprilisban ismét hazai közönség előtt szerepelhet, a budapesti ATP-tornán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×