eur:
393.91
usd:
365.01
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fucsovics leütötte a pályáról ellenfelét

Fucsovics Márton 6:0, 6:0-ra legyőzte a norvég Casper Ruudot a budapesti, 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna elődöntőjében.

Az egyesben utolsóként állva maradt magyar játékos - aki 163. a világranglistán - az ATP-rangsor 216. helyezettjével csapott össze szombaton a BOK (volt Syma) Csarnokban, pályafutása során először. A hazai közönségkedvenc a hét folyamán átmentette remek formáját a hétvégi, pozsonyi Davis Kupa-párharcból, amikor két egyes és páros mérkőzését is megnyerte, és sem az olasz Lorenzo Giustino, sem a német Mathias Bachinger, sem az olasz Luca Vanni ellen nem vesztett szettet. Az elődöntőre csaknem 800 néző gyűlt össze a lelátókon.

A szerda óta 25 éves nyíregyházi játékos azonnal elvette ellenfele adogatását, majd tíz perc elteltével már dupla brékelőnybe került. A 18 éves Ruud - aki az elődöntőben meccslabdáról fordított az orosz Alekszej Vatutyin ellen - nem találta az ellenszert, miközben Fucsovics szórta az ászokat és a nyerő ütéseket. A frissen, felszabadultan játszó magyar 22 perc elteltével szettelőnyben volt, ekkor a rosszullétre, szédülésre panaszkodó oslói teniszező rövid ápolást kért.

A második felvonás ezzel együtt ugyanolyan egyoldalú lett, mint az első: Ruud labdamenetet sem igen nyert, 40-semmiről sem tudta hozni a szerváját, Fucsovics pedig 45 perc alatt bemenetelt a fináléba. A magyar játékos még játszmát sem vesztett eddig a budapesti tornán.

A másik elődöntőben a torna egyik sztárja, a volt top 10-es osztrák Jürgen Melzer - aki januárban a későbbi bajnok Roger Federerrel játszott az Australian Openen - legyőzte Edward Corrie-t. A brit játékos az első fordulóban a junior Australian Open-bajnok Piros Zsombort búcsúztatta. 

"Keményebb meccsre számítottam, Ruud szerintem a tegnapi meccsen elfáradt, mivel fiatal játékosról van szó, az ő szervezete talán még nem bírja ezt a sorozatterhelést" - mondta Fucsovics az MTI-nek. "Ezzel együtt nagyon jól játszottam, remekül mentek a szervák, minden bejött."

A 35 éves Melzerről azt mondta, három éve találkozott vele a pozsonyi challenger-torna első fordulójában, és bár meccslabdája is volt ellene, végül a döntő szett rövidítésében 12-10-re kikapott.

"A héten végig jobbkezesekkel játszottam, ő viszont balkezes, figyelnem kell a szerváira, mert máshogy csavarodnak a testemre. Szeretem balkezeseknek tenyeresre ütni a labdát, mert fonákon jobban kifarol, és nyitva marad a tenyeres oldal. Holnap meglátjuk, mennyire sikerül" - tette hozzá.

Eredmények:

    elődöntő:

    ------------------

Fucsovics Márton-Casper Ruud (norvég) 6:0, 6:0

Jürgen Melzer (osztrák)-Edward Corrie (brit) 6:4, 7:6 (7-5)

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×