eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Estére partot érhet Fa Nándor

Akár már kedden beérhet a célba a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen Fa Nándor.

A versenyigazgatóság számításai alapján a 35-40 csomós nyugat-délnyugati szélben vitorlázó Fa Nándor kedden este, vagy éjszaka érkezhet meg.

A 63 éves magyar sportember a vízen lévők közül vezet, a közvetlenül mögötte haladó francia Éric Bellionnal szemben közel 1000 tengeri mérföld az előnye.

A mostani versenyen a mezőnyt eredetileg 29 hajó alkotta, 11 azonban már feladta a viadalt, heten pedig már beértek. A győzelmet a francia Armel Le Cléach rekordidővel, 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperccel szerezte meg.

Fa Nándor a harmadik Vendée Globe-ján versenyez, a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méteres) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a Földet. Az 1992/93-as menet során a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×