eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Betegségek miatt marad el a rangadó

Betegségek miatt marad el a rangadó

Egészségi okok miatt elmarad a szerdai, Dunaújváros-BVSC női ob I-es vízilabda-mérkőzés, és elhalasztják a Szentes-Honvéd és az UVSE-Szeged találkozót is. Az E.ON férfibajnokságban szintén három mérkőzés marad el az ónos eső miatt.

Petrovics Mátyás, a BVSC női vízilabdacsapatának vezetőedzője kezdeményezte a Dunaújváros elleni mérkőzés elhalasztását. 

„A betegségek miatt már a tegnapi edzésen sem jelent meg annyi egészséges játékos, hogy ki tudjunk állni szerdán a Dunaújváros ellen. Mihók Attila kollégám sportszerűen hozzájárult a halasztáshoz, úgyhogy két hét múlva, február 14-én pótoljuk a találkozót" – jelentette ki Petrovics Mátyás az InfoRádiónak. 

A BVSC vezetőedzője hozzátette, hogy a csapat körüli sérüléshullám már hetek óta tart, mindez a múlt szombati, Honvéd ellen 23-7-re megnyert bajnoki mérkőzés után csúcsosodott ki. 

„Hölgyekről van szó, tehát a felfázás, a tüszős mandulagyulladás, s mindenféle olyan dolog van, amely miatt nem szabad kockáztatni" – hangsúlyozta. 

Hetek óta influenzajárvány van, ezért igyekeznek fokozottan óvni a játékosokat. 

„Mindenféle vitamint szednek, emellett pedig az egészséges táplálkozásra és a pihenésre nagy hangsúlyt fektetnek. Sportolók, ezért az immunrendszerük is erősebb.

Az uszoda viszont az a közeg, ahol a vírusok és a baktériumok hatványozottan terjednek"

– mondta Petrovics Mátyás. 

Hozzáfűzte, hogy a sűrű menetrend miatt az extrém terhelés sem segít ezekben a hetekben.  

A csapat- és a válogatott orvosok szerint fontos, hogy a játékosok otthon lábadozzanak. Petrovics Mátyás reméli, hogy a szombati, Újpest elleni bajnoki rangadóra legalább a csapat nagy részét sikerül „összedrótozni".

  • A szövetség döntése szerint a női ob 1 felsőházának további két mérkőzése is elmarad, így a Szentes-Honvéd és az UVSE-Szeged találkozót is később pótolják.
  • Az E.ON férfibajnokságban szintén három mérkőzés marad el az ónos eső miatt. A Szentes–Szolnok mérkőzést egy nappal, szerdáról csütörtökre tolták el, a Pécs–KSI találkozót február 7-én, míg a Vasas–Szeged rangadót február 18-án pótolják.
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×