eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nagy László: ha leveszem a cipőm, csillagokat fogok látni, de…

Óriási meglepetésre a magyar válogatott kiejtette a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében az olimpiai bajnok Dániát. A siker kulcsfigurái a Sport1-nek nyilatkoztak a mérkőzés után.

"Ha leveszem a cipőmet, biztos csillagokat fogok látni, de játékra alkalmas volt a bokám, és tudtam segíteni a csapatnak - mondta a csapatkapitány, Nagy László, aki még a torna első mérkőzésén sérült meg, és csak most kapott újra lehetőséget, igaz, inkább csak védekezésben. - Az volt a feladat, hogy szervezzük össze a védekezést, tudjunk futni. Érezhető volt a dánokon, hogy nem felszabadultan játszanak, nem voltak frissek, de inkább mi örüljünk a mi sikerünknek."

A mérkőzés legjobbjának megválasztott kapus, Mikler Roland még az interjúzónában is hitetlenkedett: "Fel sem tudom fogni, hogy mi történt. Csapatként nyertünk ma, megcsináltuk, de azt, hogy hogyan, még én sem tudom. Az emlékek azért vannak, hogy feldolgozzuk őket. Szerencsére még itt voltunk a vb-n, és úgy éreztem, hogy a felszabadultság a mi oldalunkon volt. Óriási győzelmet arattunk.

A győzelem másik főszereplője Lékai Máté volt, aki 55 percen át irányította, szervezte a magyar csapat többnyire eredményes támadásait, és ő volt a válogatott legjobb góllövője is.

"Ez csapatmunka volt - mondta. - Az egész csapatot csak dicsérni tudom. Ez bennünk volt, csak sajnos a csoportmeccseken nem tudtuk megmutatni. Most a legjobbkor sikerült. Remélem, tudunk ennél jobban is játszani, mert a második félidőben kicsit elfáradtunk támadásban, de a védekezés és Roli segített. Most ünnepelünk egy fél órát, aztán készülünk a norvégok ellen."

Császár Gábor csak a hajrában kapott lehetőséget, akkor viszont fontos passzai és góljai voltak, az utolsóval vált biztossá a továbbjutás.

"Egyszerűen hihetetlen, ami történt. Tudtuk, hogy az egyik csapatnak haza kell mennie. Szerencsére úgy játszottunk, ahogy ellenünk a fehéroroszok az utolsó csoportmeccsen. Ez egy csodálatos este, nagyon boldogok vagyunk Nem mindig játszottunk jól a világbajnokságon, ez a mai teljesítmény nekünk is meglepetés volt. De ilyen a sport. Mostanáig mi voltunk a kicsi magyarok, de most már az a csapat vagyunk, amelyik legyőzte az olimpiai bajnokot. Remélem, ez a siker erőt ad, és lesz még győztes meccsünk a vb-n."

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×