eur:
394.23
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Dárdai Pál jól megetette edzőtársait

Dárdai Pál jól megetette edzőtársait

Dárdai Pál a legnépszerűbb magyar Berlinben, amit jelez az is, hogy a Tagesspiegel című lap a magyar konyháról kérdezte a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. Kiderült, Dárdai otthon van a konyhában is, a halászlét mindig ő főzi, és nyáron vendégül látja a teljes edzői stábot.

Dárdai Pál az elmúlt napokat Mallorcán töltötte a Herthával, ott készültek a hétvégén folytatódó Bundesligára. Hazaérve sajátos kérdéseket kapott a magyar edző – hazája gasztronómiájáról kérdezték.

Kiderült, hogy szerinte már nincs jó magyar étterem Berlinben, 10-15 éve még voltak, de nem ment jól az üzlet egyikben sem. Igaz, őt nem zavarja, mert a felesége remekül főz, ezért otthon szokott enni, és csak néha mennek el egy szusiétterembe, és van egy kedvenc olasz vendéglőjük a Reichstrassén is.

Megkérdezték a kedvenc ételéről is.

"Van több is - felelte. - Attól függ, hogy Németországban vagy Magyarországon vagyunk. Amikor Németországban készítünk gulyást, borjúból főzzük, de az én kedvencem csirkéből készül, nagyon különleges, és a nagynéném főzi."

Dárdai még azt is pontosan meg tudta mondani, hogy milyen csirkéből lehet a legjobbat elkészíteni, és a fűszereket pedig már nem kell Pécsről vinnie, mert van Berlinben egy kis magyar bolt, ahol mindent megtalál. Illetve a gulyás- és a paprikakrémet még mindig otthonról szállítja, sőt gyakran a mustárt is. 

"A magyaros halászlét mindig én főzőm, harcsából vagy pontyból - árulta el Dárdai Pál. - A teraszunkon van egy tűzhely, szórakoztató és hangulatos a ott a főzés. Nyáron meg is hívtam az edzőtársakat, és magyar húsokból készítettem nekik igazi gulyást. Együtt voltunk, főztünk, iszogattunk, és megbeszéltük a szezont. Jól éreztük magunkat."

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×