eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már nincs válságos állapotban a volt Formula-1-es sztár

Egy szingapúri kórházban kezelik Stirling Mosst. A Formula-1 87 éves legendáját még december 22-én szállították be egy mellkasi fertőzés miatt, és a most kiadott közlemény szerint noha komplikációk adódtak, már stabil Moss állapota.

Mosst a legjobb olyan F1-es versenyzőként emlegetik, aki nem tudot világbajnokságot nyerni, elsősorban azért, mert az ötszörös vb-győztes Juan Manuel Fanhio volt a csapat- és kortársa. Sorozatban négyszer lett második az autós gyorsasági sorozatban, és 16 futamot nyert.

Most a saját honlapján jelent meg a közlemény, amely szerint december 22-én kellett kórházba szállítani, és a fertőzés súlyossága miatt az állapota a vártnál lassabban javul. A beszámoló szerint Moss jó hangulatnak örvend, csupán az bosszantja, hogy nem tudott karácsonykor hajóútra indulni a barátaival.

Moss csak 2011-ben hagyott fel a versenyzéssel, 81 éves korában még indulni akart saját, felújított Porschéjével a Le Mans-i pályán a legendák versenyében. 

2010 márciusában súlyos baleset érte, saját házában beleesett a liftaknába, és három emeletet zuhant, de megúszta láb- és bokatörésekkel, de négy hónappal később már versenyzett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×