eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Van, ahol már hatvancentis hó is van

Van, ahol már hatvancentis hó is van

A külföldi sípályákon még egy hegységen belül is nagyon eltérő lehet a hóréteg vastagsága, ezért érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt szállást foglalnak és útnak indulnak. Ha pedig itthon maradnának, akkor öt pályán már megfelelő mennyiségű - igaz, mesterségesen előállított - hó várja önöket - mondta az InfoRádiónak Wesselényi Andrea, a sielok.hu főszerkesztője.

Hó csak a hóágyúknak köszönhetően van Magyarországon, de így is

öt síterep nyitva van.

A Mátrában Kékestető és Mátraszentistván, a Dunakanyarban Visegrád, a Bakonyban Eplény, a Zemplénben pedig Sátoraljaújhely várja a síelőket - tudta meg az InfoRádió Wesselényi Andreától, a sielok.hu főszerkesztőjétől.

A szakember a hazai pályákat elsősorban családoknak és kezdőknek ajánlja, illetve azoknak, akik nem elégszenek meg az egyhetes síszabadsággal, hanem szívesen töltik a hétvégéket vagy akár a hétköznapokat is a sípályán. 

A környező síterepeken, amelyeket a magyarok különösen kedvelnek,

változó a hómennyiség.

Ausztriában inkább az északi területeket érintette a havazás, délen, például Karintiában nagyon kevés hó esett, Szlovákiában viszont idén sokkal több a hó, amint tavaly, ezért mindenkinek azt javasolja a főszerkesztő, hogy indulás előtt tájékozódjon. 

Az itthoni hóhiány ellenére minden pályán jól lehet síelni.

"Egy füves sípályán már 20-30 centis hó is megfelelő a síelésre. Ehhez pedig a műhó is elegendő, Visegrádon például 20-60 centin jelentenek, nagyon jók már a körülmények. A hóágyúk után a hókezelő gépek kiváló alapot készítenek, azt naponta gondozzák, és buckamentes, jó hóréteg lesz belőle, amire ha esik még természetes hó, az még jobb, de így is tökéletes síélményt tud biztosítani" - mondta Wesselényi Andrea.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×