eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Fa Nándor nem lát semmit

Fa Nándor a Horn-fok felé halad a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen.

Fa Nándor továbbra is a nyolcadik helyen vitorlázik magyar tervezésű és építésű hajójával, a Spirit of Hungaryvel. Hajónaplójának legújabb bejegyzése szerint megérkezett a szél.

„Nem látok semmit, de nem is hiányzik egyelőre, csak megyek, még dél felé. Ha már jól benne vagyok a szélben, akkor kifordulok és kezdek hasznos irányba ásni. Hurrá, haladok!” - írta.

Arról is beszámolt, hogy a Horn-fok felé tartva öt jéghegy is sodródik.

„Éppen arrafelé tartok, így most fontos lesz egy ideig a radart bekapcsolva tartani. Erősen lehűlt a levegő, ez lehet amiatt, hogy lassan az 55. szélességen járok, de lehet a közelben lévő jéghegyek miatt is” - közölte.

Fa Nándor már nem lát esélyt arra, hogy 90 nap alatt teljesítse a távot, mostani becslése szerint egy-két nappal lépi túl ezt a határt. A magyar hajóst még 8040 tengeri mérföld választja el a céltól

Az élen továbbra is a francia Armel Le Cléac'h (Banque Populaire VIII) áll, őt egyre nagyobb hátránnyal Alex Thomson (Hugo Boss) követi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×