Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megvan a vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétkörös titkos szavazás útján a Märcz Tamásra, a BVSC szakvezetőjére esett a döntéshozók választása, így 2017. január 1-jétől hivatalosan felkérte őt Kemény Dénes MVLSZ-elnök a kapitányi posztra. A szakember örömmel vállalta el a feladatot.

A Magyar Vízilabda Szövetség férfiválogatott szövetségi kapitányi posztra kiírt nyílt pályázatra 13-an – Cseh Sándor, Dabrowski Norbert, Fodor Rajmund, Gyöngyösi András, Teodoro Hadziteodoru, Lukács Dénes, Märcz Tamás, Igor Milanovics, Szécsi Zoltán, Tóth Gyula, Vad Lajos, Vidumanszky László, Vincze Balázs – nyújtották be pályázatukat. Az MVLSZ elnöksége legutóbbi ülésén felhatalmazta Kemény Dénes elnököt, hogy vegye fel a kapcsolatot a pályázókkal, az egyeztetésekről pedig számoljon majd be a testület tagjainak, akik a pályázati anyagokat is megkapták - derült ki awaterpolo.hu cikkéből.

Märcz Tamás, az új szövetségi kapitány
Märcz Tamás, az új szövetségi kapitány
Fotó: waterpolo.hu

A Magyar Vízilabda Szövetség csütörtökön tartotta soros ülését, a jelenlévő elnökségi tagok (az új-zélandi leány junior világbajnokságon tartózkodó dr. Faragó Tamás és dr. Beck György nem lehetett jelen) meghallgatták Kemény Dénes beszámolóját, értekeztek, majd kétkörös titkos szavazás során döntöttek.

Ezen döntés végeredménye alapján felhatalmazták az elnököt, hogy Märcz Tamást kérje fel szövetségi kapitánynak. „Nagyszerű pályázatok születtek, nem volt könnyű dönteni. A szavazás után telefonon értesítettem Märcz Tamást, hogy rá esett a választásunk, egyben hivatalosan felkértem a férfiválogatott szövetségi kapitányának. Sikeresen meg kell állapodjunk a szerződés feltételeiben, és akkor 2017. január 1-jétől ő látja el a feladatot” – adott tájékoztatást Kemény Dénes MVLSZ-elnök.