eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Karácsonyi Hoki Buli a Városligetben

Jól fogynak a jegyek a december 28. és 30. között sorra kerülő Roland Divatház Winter Classic elnevezésű jégkoronggálára, melynek keretében többek között két MOL Liga- és két EBEL-találkozót rendeznek majd a Városligeti Műjégpályán.

A Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál sajtótájékoztatóján Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség alelnöke elsősorban a bajnoki meccseket felvezető programról beszélt. Megemlítette, hogy az első napon U8-as, másnap pedig U10-es tornát is rendeznek, s december 30-án U14-es UTE-FTC találkozóra kerül sor, valamint előbb U15-ös, azt követően pedig felnőtt Magyarország-Szlovákia női válogatott-meccseket láthatnak a nézők.

Az alelnök külön felhívta a figyelmet arra, hogy ezekre az eseményekre a belépés ingyenes.

A különleges hangulatú, nyitott pályás meccsek közül december 28-án és 30-án a Fehérvár AV19 osztrák bajnoki találkozói jelentik majd a csúcspontot, előbb a Salzburg, majd a Klagenfurt ellen, egyaránt 20.00 órától. Szélig Viktor menedzser megjegyezte, a klubnál bíznak abban, hogy jó eredményt ér majd el a csapat a két kemény rivális ellen, s azért is optimisták, mert - ugyan az osztrák riválisok remek erőt képviselnek, - a magyar együttes egyértelműen felszálló ágban van.

A MOL Liga december 29-én veszi birtokba a jégpályát: 16.00-tól UTE-Csíkszereda, majd 20.00-tól MAC-DVTK Jegesmedvék rangadót játszanak.

A szervezők tájékoztatása szerint az EBEL-találkozókra a jegyek nyolcvan százaléka már elkelt, s a MOL Liga-rangadókra is szépen fogynak a belépők, melyekhez továbbra is a jegyed.hu oldalon keresztül lehet hozzájutni. Az UTE-Csíkszereda mérkőzésre már 1000 forinttól kaphatóak jegyek.

A sajtóeseményen a MOL Liga-meccsen érdekelt csapatok, illetve a Fevérhár képviselői is jelen voltak, s mindannyian annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a hangulatos meccseken sok néző lesz, a háromnapos esemény pedig növeli a majd a magyar jégkorong népszerűségét. Kangyal Balázs, a MAC szakmai igazgatója éppen azt hangsúlyozta, hogy számukra nem a címvédő DVTK Jegesmedvék elleni eredmény lesz a legfontosabb, hanem az, hogy a fővárosban erősebb legyen a jégkorong "brandje". Hozzátette, bízik benne, hogy a gálán sok gyerek kap majd kedvet a játékhoz, s ebből a MAC utánpótlásbázisa is növekedhet.

A Fehérvár és az Újpest is bemutatta a külön a Winter Classicra készült mezét, s mint kiderült, a DVTK is különleges mezben lép majd jégre.

A Winter Classic apropóján szombattól szurkolói villamos is közlekedik a fővárosban, amely hétvégenként a 19-es, míg hétköznaponként a 3-as villamos vonalán szállít majd utasokat, egészen január 8-ig.

A Városliget a hokigála után, január 7-én is jégkorongos esemény helyszíne lesz, ekkor rendezik meg ugyanis a kispályás amatőr tornát, melyen három a három ellen játszanak a csapatok.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×