eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Sima vereség a románoktól a női kézilabda Európa-bajnokságon

A magyar válogatott 29-21-re kikapott a román csapattól a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, vasárnap.

Eredmény:

középdöntő, II. csoport (Helsingborg):

1. forduló:

Románia-Magyarország 29-21 (15-9)

---------------------------------

a magyar csapat gólszerzői: Görbicz 3 (1), Klivinyi, Kovács A., Triscsuk 3-3, Erdősi, Hornyák, Lukács 2-2, Bódi, Mészáros, Schatzl 1-1

A két együttes korábban 95 alkalommal mérkőzött meg egymással, eddigi összecsapásaikon 54 magyar siker mellett 9 döntetlen és 32 román győzelem született. Legutóbb november 27-én, Kolozsváron találkoztak, ahol a Kárpát Kupa fináléjában Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese 29-24-re legyőzte a házigazdát. A román együttest a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Ambros Martín irányítja, aki az év első felében Elek Gáborral közösen még a magyar csapat élén dolgozott.

A helsingborgi mérkőzés Kovács Anna találatával indult, ám a románok gyorsan magukhoz vették a vezetést, és a 12. perc végére 7-4-es előnyre tettek szert, így a védés nélküli Kiss Évát Szikora Melinda váltotta a kapuban. Három percre rá Kim Rasmussen időt is kért, ugyanis Cristina Neagu harmadik találata után 9-5-re növelte a fórt Románia. A taktikai megbeszélés ellenére a 19. percben 11-6-os román előnyt mutatott az eredményjelző, és bár a lehetőség megvolt a három találatra zárkózásra, a különbség végül tovább nőtt: másfél perccel a szünet előtt már 15-8-ra vezetett az ellenfél.

A fordulást követően szétesett a magyarok játéka, a sorozatos hibákat kihasználó román együttes 18-9-re növelte előnyét. Kiss hétméterest védett, míg a némileg javuló védekezés nyomán Kovács emberelőnyben üreskapus góllal hatra csökkentette a különbséget (20-14). A románok azonban megrázták magukat, így újra nyolc volt közte az utolsó negyedórára fordulva (22-14). A hajrában a végül tíz találatig jutó Neagut pihentető román együttes könnyedén tartani tudta a különbséget - amely többször is kilencre hízott -, és végül nyolc találattal győzött.

"Nem azt tettük, amit kellett volna. Nagyon passzívak voltunk az elején, nyomást kellett volna kifejtenünk" - értékelt Kim Rasmussen az M4 Sportnak. Kifejtette, tudták, hogy van olyan román játékos, aki lentről szeret lőni, készültek erre, mégis sok gólt kaptak ilyen szituációból. Hozzátette, szerinte a második félidő elején a játékvezetők néhány esetben a románoknak kedveztek döntéseikkel, míg saját együttesének csak egy hétméterest ítéltek a mérkőzés végén.

korábban:

Oroszország-Csehország 26-24 (14-12)

később:

Dánia-Norvégia 20.45

kedden játsszák:

Csehország-Románia 16.15

Magyarország-Norvégia 18.30

Dánia-Oroszország 20.45

szerdán játsszák:

Magyarország-Oroszország 16.15

Dánia-Románia 18.30

Norvégia-Csehország 20.45

A középdöntős csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, míg a harmadikként záró együttesek az Európa-bajnokság ötödik helyéért mérkőznek meg egymással.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×