eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újra Szabó Lászlót jelölik a paralimpiai bizottság elnökének

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) december 12-én nyilvános közgyűléssel megkezdi köztestületi átalakulását. Az átalakuláshoz szükséges alapszabály módosítás mellett a riói paralimpiáról szóló beszámoló és tisztújítás is szerepel a közgyűlés napirendi pontjai között.

A sporttörvény november 19-én hatályba lépett módosításai alapján, a Magyar Paralimpiai Bizottság a jogszabályban meghatározott módon, az abban megszabott 45 napos határidőn belül módosítja az alapszabályát és köztestületté alakul. Az átalakulás során az MPB jelenlegi 28 tagszervezete mellé újabb 5 lép be, ezzel a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (SO), a Magyar Szervátültetettek Sportszövetsége (MSZSSZ), a Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége (FMSZ), a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) is az MPB tagjává válik. A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége már eddig is az MPB tagszervezete volt. A hallássérültek sportját, a szervátültetett sportolókat, a Speciális Olimpia Mozgalmat és a fogyatékosok diáksportját képviselő tagszervezeteknek az új alapszabály egyedi jelölési jogot biztosít az MPB elnökségébe.

A jelöltállítási határidő lejártáig az MPB kilenc tagszervezete javasolta az elnöki tisztségre Szabó Lászlót, az MPB jelenlegi elnökét. Az alelnöki tisztségre hét tagszervezet javasolta Deutsch Tamást. A tisztújító közgyűlés elnökségi tagokat és felügyelő bizottságot is választ majd.

A közgyűlés várható döntése alapján a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület jövőbeni feladata a hazai fogyatékos sport egészének képviselete és irányítása lesz, figyelembe véve és tiszteletben tartva a különböző nemzetközi szervezetek és versenyrendszerek szempontjait és előírásait.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×