Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezt érezte Miklós Edit a dobogón

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bronzérmet szerzett Miklós Edit a női alpesi síelők világkupa-sorozatának hétvégi, kanadai állomásán. Az MTK sportolója az InfoRádiónak elmondta: nagyon elégedett az eredményeivel.

A Lake Louise-i világkupaverseny elején még bizonytalanabb volt a magyar síelő, időközben viszont egyre jobban elhitte, hogy összejöhet a dobogós helyezés.

„Fantasztikus érzés volt ismét felállni a dobogóra. Ugyanarra a fokára ugyan, mint korábban is, de mégis csak ott álltam" – mondta az InfoRádiónak.

Miklós Edit szerint a pályával nem volt gond. A versenyt megelőzően négyszer is lesiklott, így magabiztos volt a versenyen. Azt a vonalat, amelyet az edzőjével elterveztek, tudta tartani.

A következő, vasárnapi versenynapon a szuperóriás-műlesiklásban 13. helyet érte el, amely pályafutása eddigi legjobb eredményének számít.

"Ez egy technikásabb szakág, amelyben az utóbbi időben nem ment olyan jól, mint szerettem volna. Itt közelebb vannak egymáshoz a kapuk, a pálya pedig rövidebb. Ettől függetlenül ez is gyors szakág, csak egy kicsivel lassabban megyünk" – fogalmazott az MTK versenyzője.

Hozzátette: a felkészülése remekül sikerült, így az önbizalmával sem volt probléma, ezért is tudta megfelelően teljesíteni a futamokat.

A versenyzők baráti viszonyt ápolnak egymással a nemzetközi színtéren. Mint fogalmazott: a sísport rendkívül családias hangulatú.

A múlt hétvégi kupasorozaton is észrevette, hogy az ellenfelei már jobban elfogadják, s egyben tudják, hogy a jövőben számolniuk kell vele.

"Már nemcsak én tanulok tőlük, hanem tőlem is tanulhatnak, az én versenyeimet is egyre többet elemzik"

– állította Miklós Edit.

Elmondása szerint az idei felkészülése sokkal profibb körülmények között zajlott, mint a korábbi években. A szezon kezdetén edzőt váltott, s hónapok óta sportpszichológussal dolgozik.

December 17-én és 18-án Franciaországban lesz a következő világkupa-versenye, ott lesiklásban és Super G-ben versenyez majd. Ezután karácsonyi szünet jön, majd januárban folytatja a világkupasorozatot.