eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Váratlan vereséggel indult az Eb

A magyar női kézilabda-válogatott 27-22-re kikapott Csehországtól a svédországi Európa-bajnokság első mérkőzésén.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének első mérkőzésén Szucsánszki Zita orrtörés miatt nem léphetett pályára. Az előjelek ezzel együtt bíztatóak voltak, ugyanis a magyarok eddig mind a 14 mérkőzésüket megnyerték a csehek ellen.

A hétfői találkozó első két gólját mégis az Eb-n legutóbb 2012-ben szereplő ellenfél érte el, a túloldalon a kapuban Lucie Satrapova az első négy lövésből hármat hárított. Az ötperces magyar gólcsendet Klivinyi Kinga törte meg, aztán Rasmussen kapitány 4-7-nél, a 17. percben időt kért. A vállproblémákkal küszködő Triscsuk Krisztina is betalált, de így is csak egy gólra sikerült feljönni, ráadásul az ellenfél egy üres kapus góllal hamarosan 10-7-re elhúzott. A magyarok ekkor négy kétperces büntetésnél tartottak, míg a csehek egyszer sem kerültek emberhátrányba. A különbség már négy gólra is nőtt (8-12), a szünetben 10-13 volt az állás.

A magyar válogatottat - amely hatodik volt az előző, magyar-horvát közös rendezésű Eb-n - szinte kicserélték a második félidőre: sorozatban négy találatot szerzett, így fordított. Kovács Anna egymaga hármat vállalt, a rivális ekkor már tíz perce nem talált a kapuba. Újabb megtorpanás következett, egy kettős emberelőnyt nem sikerült gólra váltani, sőt a négy emberrel támadó ellenfél volt eredményes. Kiegyenlített lett a meccs, a mezőny legjobbjává előlépő Kovács ellenállhatatlanul játszott, és nemsokára belőtte hetedik gólját.

Több helyzet is kimaradt, miközben a csehek hatékonyan dobtak, és az 52. percben ismét három góllal vezettek (19-22). A felzárkózást a kapus nélküli, hétemberes támadások sem hozták meg, a hajrára pedig kissé szétesett a csapat, az utolsó néhány perc már egyértelműen az ellenfélé volt.

Kim Rasmussen az M4 Sportnak elmondta, az új játékosok beépítése nem mentség az első félidei játékra, a második felvonásban pedig csak egy ideig működött a játék felgyorsítása.

"Stresszes, bizonytalan és időnként passzív volt a csapat, a kihagyott helyzeteket pedig megbüntették a csehek. Az én felelősségem ez a vereség, most előre kell lépni, és meg kell nyerni a következő két meccsünket" - jelentette ki a kapitány.

Szerdán este Dánia, pénteken pedig Montenegró lesz az ellenfél. A csoportból az első három helyezett jut tovább.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×