Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar üzenet a brazil tragédia után - megrázó videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Chapecoense videóban mondott köszönetet mindazoknak, akik részvétüket fejezték ki vagy segítségüket ajánlották fel a hétfői repülőgép-szerencsétlenség után.

A videóban megjelenik a „Köszönöm” felirat is.

A magyar NB I szombati találkozói előtt a katasztrófában elhunytakra emlékeztek egyperces gyászszünettel.

Szombaton a Chapecoense stadionjában mintegy húszezren, az aréna előtt pedig további százezren gyűltek össze, hogy elbúcsúzzanak a katasztrófában elhunytaktól. A klub megbízott elnöke, Ivan Tozzo bejelentette, hogy az együttest a Copa Sudamericana győztesének nyilvánítják, és megkapja az ezzel járó pénzdíjat is.

„Elkezdjük a csapat újraépítését. Az emberek szeretik és akarják a futballt Chapecóban, így folytatnunk kell” – mondta a sportvezető.

A megemlékezésen részt vett Michel Temer brazil államelnök, Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, valamint Adenor Bacchi (közismert becenevén Tite), a brazil válogatott szövetségi kapitánya is.

A bolíviai Lamia légitársaság gépe a kolumbiai Medellin közelében zuhant le, a tragédiában 71 ember veszítette életét. Az áldozatok között volt a Chapecoense 19 játékosa és a szakmai stáb több tagja. A csapat a kolumbiai Atletico Nacional vendégeként lépett volna pályára a Copa Sudamerica döntőjében szerdán.

A tragédia rendkívül mélyen érintette a 200 ezer lakosú Chapeco városát, amely Brazília déli részén, Santa Catarina államban található. Az elmúlt öt napban a gyászolók elözönlötték az Arena Condát, amely a csapat zöld-fehér színeiben pompázik. Számos iskola zárva maradt és sok cégnél rendeltek el munkaszünetet.

A nyomozók még mindig kutatják a baleset pontos okait, de minden bizonnyal az vezetett a tragédiához, hogy kifogyott a repülőgép üzemanyaga. A bolíviai hatóságok csütörtökön felfüggesztették a Lamia működési engedélyét, Evo Morales államelnök pedig teljes körű vizsgálatot ígért.