eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyar üzenet a brazil tragédia után - megrázó videó

A Chapecoense videóban mondott köszönetet mindazoknak, akik részvétüket fejezték ki vagy segítségüket ajánlották fel a hétfői repülőgép-szerencsétlenség után.

A videóban megjelenik a „Köszönöm” felirat is.

A magyar NB I szombati találkozói előtt a katasztrófában elhunytakra emlékeztek egyperces gyászszünettel.

Szombaton a Chapecoense stadionjában mintegy húszezren, az aréna előtt pedig további százezren gyűltek össze, hogy elbúcsúzzanak a katasztrófában elhunytaktól. A klub megbízott elnöke, Ivan Tozzo bejelentette, hogy az együttest a Copa Sudamericana győztesének nyilvánítják, és megkapja az ezzel járó pénzdíjat is.

„Elkezdjük a csapat újraépítését. Az emberek szeretik és akarják a futballt Chapecóban, így folytatnunk kell” – mondta a sportvezető.

A megemlékezésen részt vett Michel Temer brazil államelnök, Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, valamint Adenor Bacchi (közismert becenevén Tite), a brazil válogatott szövetségi kapitánya is.

A bolíviai Lamia légitársaság gépe a kolumbiai Medellin közelében zuhant le, a tragédiában 71 ember veszítette életét. Az áldozatok között volt a Chapecoense 19 játékosa és a szakmai stáb több tagja. A csapat a kolumbiai Atletico Nacional vendégeként lépett volna pályára a Copa Sudamerica döntőjében szerdán.

A tragédia rendkívül mélyen érintette a 200 ezer lakosú Chapeco városát, amely Brazília déli részén, Santa Catarina államban található. Az elmúlt öt napban a gyászolók elözönlötték az Arena Condát, amely a csapat zöld-fehér színeiben pompázik. Számos iskola zárva maradt és sok cégnél rendeltek el munkaszünetet.

A nyomozók még mindig kutatják a baleset pontos okait, de minden bizonnyal az vezetett a tragédiához, hogy kifogyott a repülőgép üzemanyaga. A bolíviai hatóságok csütörtökön felfüggesztették a Lamia működési engedélyét, Evo Morales államelnök pedig teljes körű vizsgálatot ígért.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×