eur:
393.84
usd:
369.7
bux:
65750.97
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tízezrek gyászolták a Chapecoense játékosait a stadionban

Szurkolók tízezrei gyászolták a brazil Chapecoense repülőbalesetben elhunyt játékosait a klub stadionjában, éppen akkor, amikor története legfontosabb meccsét játszotta volna a kicsapat.

Ezrek gyűltek össze a brazíliai Chapeco székesegyházában, hogy a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség 71 halálos áldozatára emlékezzenek, köztük a Chapecoense labdarúgócsapatának 19 játékosára. A városi stadionban már tízezrek rótták le kegyeletüket. A klub vezető hívták a szurkolókat a Conda Arenába, hogy együtt gyászolják a csapat tagjait szerda este, éppen abban az időben, amikor a Chapecoensének Medellinben a Copa Sudamericana döntőjének első mérkőzését kellett volna játszania.

Tízezrek gyászolták a Chapecoense játékosait a stadionban

"Tisztelegjünk a harcosaink emléke előtt. Ma este töltsük meg újra az arénát!" - írta a klub a honlapján. Eközben Medellinben az Atletico Nacional is arra kérte a drukkereket, hogy fehérbe öltözve, egy szál gyertyával emlékezzenek a stadionban a tragédia áldozataira. 

A Chapecoense 43 éves története legsikeresebb szezonját érte meg, és bejutott a második számú kontinentális kupasorozat döntőjébe, de ünneplés helyett a gyász jutott a szurkolóknak. A kétszázezres brazil kisváros utcáin szerda este némán meneteltek az emberek a stadion felé.

Tízezrek gyászolták a Chapecoense játékosait a stadionban

"Még mindig nem hiszem el. Életem legjobb napjára készültem, és most azt sem tudom, hogy lehet majd itt élni ezután" - mondta az ESPN-nek az egyik szurkoló, Alan Heinz. Az emlékezők között ott volt Matheus Saroli, a csapat edzőjének, Caio Juniornak a fia, aki csak azért nem szállt fel a Kolumbiába tartó repülőre, mert otthon felejtette az útlevelét...

Tízezrek gyászolták a Chapecoense játékosait a stadionban

A lelátón a szurkolók gyertyát gyújtva fejezték ki részvétüket, közben a pályán futball helyett egyházi szertartás zajlott. A csapat mezét viselő drukkerek együtt imádkoztak, és klubzászlókat és virágokat helyeztek el a gyepen.

"Elviselhetetlen a fájdalom. A Chapecoense volt a legnagyobb örömforrás ebben a városban. Ezért is zokog mindenki" - mondta a klub alelnöke, Ivan Tozzo, aki a döntőre nem tartott a csapattal, így maradt életben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×