eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az olimpiai bajnok magyar kajakos titkos tervei

Szerdán ünnepli 30. születésnapját olimpiai bajnok kajakosunk, Dombi Rudolf. London hősével jövőről, vágyakról, az új olimpiai programról és az útkeresésről beszélgettünk.

Ha az ember kerek évszámot ünnepel, általában nagy célokat is fogalmaz meg magának. A harmincadik születésnapján mi a titkos kívánsága?

Tudom, hogy furcsán hangzik, de nincs ilyen – mondja a Londonban Kökény Rolanddal K-2 1000 méteren olimpiai aranyérmet szerző Dombi Rudolf. – Illetve egyvalami... Szeretnék felnőni a régi Dombi Rudolfhoz, egyesben megtalálni önmagamat.

Ha fogalmazhatunk úgy, az elmúlt két éve ezzel az útkereséssel zajlott. Hol tart most?

Lezártam a szezont és remélem, hogy ezzel egy rossz szériát is. Most ezt tudom mondani. Az olimpiára sajnos nem jutottam ki, de öröm az ürömben, hogy legalább jól kipihentem magam. Ez a pihenő pedig érezhetően jót tett, jobban érzem magam a vízen, mint tavaly ilyenkor, van bennem tartalék... Igaz, a mai nappal le is zártuk a vizes edzéseket, mert a komfortos hidegből átbillentünk a megfagyunk állapotba. Szóval kezdődhet a szokásos téli alapozás.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) a hétvégén bejelentette, hogy a három ezer méteres versenyszám marad az olimpiai programban. Hogyan fogadta a hírt?

Örülök neki, ennél többet azonban nem tudok mondani, mert még nem törtük a fejünket azon, miként építkezzünk az elkövetkező idényben. Én egyet tudok, egyesben szeretnék jól menni, mert ez mindennek az alapja, a csapathajókban is csak akkor kerül számításba az ember, ha van mögötte teljesítmény. Szóval magamra számítok, és nem félek, mert a jövővel kapcsolatos bizonytalanság számomra motiváló. Pozitív érzések vannak bennem. A pályafutásomból úgymond elment két év, mert későn változtattam bizonyos dolgaimon. De a 2016-os esztendő már érezhetően jobb volt, az állóképességemet, a kondíciómat is visszanyertem, a technikám is javult, de még nem volt elegendő ahhoz, hogy visszalépjek arra a szintre, amelyen voltam. Most egyértelműen azt látom, hogy felfelé vezet az út.

Akár annyira felfelé, hogy jövőre mondjuk egyesben próbál meg kvalifikációt szerezni a világbajnokságra?

Ha van bennem lehetőség, akár azt is. De ehhez sokat kell még tennem, fejlődnöm. És a legfontosabb, hogy csak magamra koncentráljak.

Forrás: kajakenusport.hu

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×