eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Két újonc a svédek keretében

Kihirdette keretét Janne Andersson, a franciák elleni világbajnoki selejtezőre és a magyarokkal szembeni, november 15-i barátságos mérkőzésre készülő svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A svéd szövetség honlapján közzétett, 24 fős névsorban két olyan játékos szerepel, aki még nem lépett pályára a válogatottban: a Bolognában játszó Nagy Ádám klubtársa, Filip Helander és a holland Heerenveenben futballozó Sam Larsson.

A svédek hétfőn a spanyolországi Marbellába utaznak edzőtáborozni, pénteken Párizsban szerepelnek a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában, majd vasárnap repülnek Budapestre, a keddi barátságos meccs helyszínére.

A magyar együttes jövő vasárnap Andorra ellen játszik vb-selejtezőt, a svédekkel szembeni találkozó pedig két nappal később nem csak a felkészülést és a fiatalok kipróbálását szolgálja: ezen az összecsapáson játszik utoljára a nemzeti csapatban Király Gábor és Juhász Roland, valamint búcsúzik a válogatottól Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos. Mindkét mérkőzésre a Groupama Arénában kerül sor.

A svéd válogatott kerete:

kapusok:

--------

Robin Olsen (FC Köbenhavn, dán), Karl-Johan Johnsson (Guingamp, francia), Patrik Carlgren (AIK)

védők:

------

Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelöf (Benfica), Andreas Granqvist (FK Krasznodar), Martin Olsson (Norwich City), Ludwig Augustinsson (FC Köbenhavn), Pontus Jansson (Leeds United), Emil Krafth (Bologna), Filip Helander (Bologna)

középpályások:

--------------

Marcus Rohdén (Crotone), Albin Ekdal (Hamburger SV), Emil Forsberg (RB Leipzig), Jakob Johansson (AEK Athén), Oscar Hiljemark (Palermo), Oscar Wendt (Borussia Mönchengladbach), Sam Larsson (Heerenveen), Jimmy Durmaz (Toulouse), Viktor Claesson (Elfsborg)

támadók:

--------

Marcus Berg (Panathinaikosz), John Guidetti (Celta Vigo), Ola Toivonen (Toulouse), Christoffer Nyman (Braunschweig)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×