eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fa Nándort egy régi kudarc is inspirálta

Vasárnap rajtol a Vendée Globe szóló vitorlásverseny, amelynek harmadszor vág neki a magyar vitorlázó legenda, Fa Nándor.

„A számomra első Vendeé Globe-ról nagyon pozitív élményeim vannak, nagyon küzdelmes verseny volt az időjárás miatt, a hajóm miatt... Nagyon jó volt, szerettem azt a hajót, de lent a déli vizeken irányítási problémái voltak, és azon nagyon sokat veszítettem” – mesélte Fa Nándor.

Az 1996-os verseny keserves csalódást hozott számára, fel kellett adnia a versenyt.

„Elrajtoltam, de visszafordultam tőkesúly-probléma miatt... Megcsináltuk, amit kellett. Újra elrajtoltam, de elgázolt egy tankhajó. Megint visszajöttem, megcsináltuk, megint elrajtoltam... Akkor a generátorom adta fel a szolgálatot, vissza kellett fordulnom. Három rajt után végül fel kellett adnom a versenyt” – mondta.

Az 1996-os kudarc is inspirálta arra, hogy idén ismét nekivágjon a versenynek.

„Nekem van még itt dolgom, mert a második versenyem nagyon nem úgy sikerült, ahogy az embernek mondjuk el kell búcsúznia az óceántól, ha éppen búcsúzni akar. Mindenképpen maradt bennem egy negatív érzés, amit másképp kell befejezni” – magyarázta Fa Nándor.

A magyar versenyző célja 100 napon belül teljesíteni a 27 ezer mérföldes távot.

„Huszonkilenc hajó áll rajthoz. Nincs gyenge hajó ebben a mezőnyben. Bárkit megverni ezek közül komoly fegyvertény” – mondta Fa Nándor.

Az idei versenyen új generációs uszonyos hajók is rajthoz állhatnak, amelyek bizonyos szélerő és szélirány esetén Fa Nándor szerint napokkal gyorsabbak a többieknél.

„A szóló vitorlázásban azonban senki sem mehet biztosra, bárki odaérhet” – jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×