eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

A magyar foci visszakerült az európai körforgásba

Gazdasági előnyök mellett sok hátránya is lenne annak, ha 48 csapatosra bővülne a labdarúgó-világbajnokság mezőnye – mondta az Arénában Dénes Ferenc sportközgazdász.

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint meglepő, hogy a sikeres labdarúgó Európa-bajnokság után kevés magyar játékos szerződött külföldi együtteshez, de az utánpótlásban nagyobb mozgás látható. Angol, német és holland kluboknál is felbukkannak magyar futballisták, ifjúsági szinten az látszik, hogy visszakerült a magyar labdarúgás az európai körforgásba – vélekedett.

A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a világbajnokság tervezett létszámemelése nem feltétlenül Európának kedvezne, sokkal inkább Ázsiának.

„Ázsiában nagyon népszerű a sportág, és sok pénz van benne. Lehet tehát igazságos és méltányos, hogy ők is megjelenjenek a vb-n. Kínának ki kellene jutnia a tornára, hiszen azzal, vagy esetleg India szereplésével egy milliárdos piac jelenne meg világbajnoki résztvevőként, és ez az eladásokban is látszódna” – közölte.

A tervezett létszámmal kapcsolatban Dénes Ferenc azt mondta, hogy a 48 jobban osztható szám, de lehet olyan lebonyolítási rendszer, amely 40 csapattal is működőképes.

„Kérdéses az is, hogy a nagyobb mezőny mennyire értékteleníti el a világbajnokságot. Elindul 48 csapat, és lesznek olyan mérkőzések, amelyek csak a két résztvevő országot érdekelnek – ez jó lenne? Vagy elképzelhető, hogy a nagy országok úgy osztják be egy erős idény után az erejüket, hogy a torna végére kerüljenek csúcsformába. Az első mérkőzésen szenvedni fognak, unalmas, rossz meccseket fognak játszani” – fejtette ki a sportközgazdász.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×