eur:
393.73
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem a párizsi terrortámadás évfordulóján lesz a franciák vb-selejtezője

Nem a párizsi terrortámadás évfordulóján, november 13-án, hanem két nappal korábban fogadja a Stade de France-ban a francia labdarúgó-válogatott a svéd csapatot világbajnoki selejtezőn.

A 2015. november 13-i - ugyancsak ebben a stadionban rendezett - francia-német barátságos mérkőzés ideje alatt történt párizsi támadássorozatban 130-an vesztették életüket. A Stade de France mellett robbantás történt, az egyik merénylő be akart jutni a találkozóra, a város más helyszínein pedig lövöldözések voltak.

A Francia Labdarúgó Szövetség kérte a svéd és az európai szövetséget, hogy ne november 13-án, hanem 11-én rendezzék meg a mérkőzést, és az érintettek elfogadták a módosítást.

A csoportban három forduló után a franciák és a svédek vezetnek, mindkét válogatottnak hét pontja van 5-1-es a gólaránnyal.

A bolgár-fehérorosz és a luxemburgi-holland összecsapást változatlanul november 13-án rendezik a következő fordulóban.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×