eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szász Emese: erre még Kulcsár Győző sem tudott felkészíteni

A gyerekekkel való találkozást nevezte a legnagyobb élménynek Szász Emese. Az olimpiai bajnok párbajtőröző néhány hét múlva újra pástra lép.

Az olimpia óta még nem tudott pihenni Szász Emese, de hamarosan erre is lesz ideje.

“Egyébként nagyon jól érzem magam. Rengeteg rendezvényre hívnak, nagyon sokan kíváncsiak ránk, én pedig majdnem minden meghívásnak igyekszem eleget tenni” – mondta az olimpiai bajnok az InfoRádiónak adott interjúban.

A párbajtőröző a legjobb élménynek azt tartja, hogy szeptember közepén Kőbányán, a Nagy Sportágválasztón rengeteg gyerekkel találkozhatott, és a Vasasban rendezett köszöntésen is a klub sok fiatal versenyzője részt vett.

“Mindig az jelenti a legnagyobb élményt, ha látom, hogy mekkora örömöt szerzünk nekik, mennyi motivációt adunk a sportoláshoz. Nem kell mindenkinek olimpiai bajnoknak lenni, csak szeressék meg a mozgást, és legyenek egészséges felnőttek” – fejtette ki.

Szász Emese azt mondta, edzője, a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző sem készíthette fel a megnövekedett érdeklődésre.

“Erre nem is lehet felkészülni, és szerintem a mesterem sem volt erre felkészülve. Látom, hogy őt is lépten-nyomon megállítják, hogy fényképezkedjenek vele, autogramot kérjenek tőle. Még nem is kérdeztem tőle, hogy őket hogyan fogadták az olimpiák után, de szerintem most, hogy ennyire az internet világában élünk, talán még nagyobb érdeklődéssel követnek minket” – vélekedett.

Az újdonsült aranyérmes újra edzésbe állt, igaz, egyelőre erőnléti munkát végez, a vívóterembe még nem ment le. Novemberben ismét a pástra lép, és indul a magyar bajnokságon is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×