eur:
394.63
usd:
370.25
bux:
65312.75
2024. április 19. péntek Emma

Gera: nagyon nehéz mérkőzés lesz a svájciak elleni

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnokság selejtezősorozatának második fordulójában Svájcot fogadja. A mérkőzés péntek este háromnegyed kilenckor kezdődik a Groupama Arénában.

Fontos mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatának második fordulójában Svájc ellen, mivel a magyar együttes az első körben csak gól nélküli döntetlent ért el a Feröer-szigeteken. A svájciak az Európa-bajnok portugálok 2-0-ás legyőzésével kezdték szereplésüket.

Bernd Storck hétfőn hangsúlyozta, erős riválissal találkozik a magyar együttes, hiszen a svájci válogatott játékosai a legerősebb bajnokságokból érkeznek, a kontinensviadalon a labdabirtoklás tekintetében az öt legjobb között volt. A szakvezető ugyanakkor kiemelte, hogy a magyar válogatott az Európa-bajnokságon bebizonyította, hogy az élcsapatokkal is felveszi a versenyt, és ezt most Svájc ellen is meg kell mutatni.

A Feröer-szigeteken játszott gól nélküli döntetlenre végződött meccsen Gera Zoltán sérülés miatt nem játszott, most viszont egészséges. A 37 éves futballista a valogatott.mlsz.hu oldalnak elszántan nyilatkozott a Svájc elleni meccsről.

„Svájc egy nagyon jó csapat, ezt bizonyították az Európa-bajnokságon és a korábbi vb-ken, Eb-ken, hogy állandó tagja ennek a komoly mezőnynek. Nagyon tapasztalt csapatról beszélünk. Nagyon fontos, hogy mi a tudásunk legjavát nyújtsuk, de az mindenképpen mellettünk szól, hogy hazai pályán játszunk. Eddig sikerült minden csapatból úgy felkészülnünk, ahogy kellett, most is így lesz. Biztos vagyok benne, hogy a szövetségi kapitány kitalálta a megfelelő taktikát, de nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani” - fogalmazott Gera Zoltán.

A magyar együttes keretéből sérülés miatt két támadó is hiányzik: Priskin Tamásra és Böde Dánielre sem számíthat Bernd Storck. Időközben a helvétektől is egyre többen esnek ki sérülés miatt. Francois Moubandje, a svájci labdarúgó-válogatott védőjének a hét közben megsérült a combizma, így Fabian Freihez, Luca Zuffihoz és Johan Djourouhoz hasonlóan lemarad a meccsről, Granit Xhaka pedig eltiltás miatt nem játszhat a találkozón.

Magyarország legutóbb 1986-ban, Mexikóban szerepelt világbajnokságon. A legközelebb az 1998-as vb-hez járt, akkor a Csank János irányította együttes csoportmásodikként pótselejtezőt játszott, de 12-1-es összesítéssel alulmaradt Jugoszláviával szemben.

A B csoport másik két pénteki mérkőzésén Portugália Andorra ellen lép pályára, míg Lettország a Feröer-szigeteket látja vendégül. A kilenc csoportból az első helyezettek jutnak ki a vb-re, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszik a részvételért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×