eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Storck bízik a fiatalokban

Bízik a fiatalokban Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek az irányításával ezen a héten együtt edz Telkiben a világbajnoki selejtezőkre készülő felnőtt keret, illetve az Eb-selejtezők előtt álló U21-es csapat.

"Ez az első alkalom, hogy az U21-es és a felnőtt keret együtt tréningezik, nagyon fontos ez a fiatalok számára, hiszen megtapasztalhatják, hogy hasonló a stílus a felkészülésben mind fizikailag, mint taktikailag" - nyilatkozta kedden a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján a német szakember, aki hozzátette, ez jelzés a tehetségek számára, hogy odakerülhetnek a nagycsapat közelébe.

A felnőtt keretről a kapitány elmondta, a sérült Böde Dánielt és Priskin Tamást biztosan nélkülözniük kell, míg Korcsmár Zsoltra és Lovrencsics Gergőre még további vizsgálatok várnak. Ugyanakkor - mint azt hozzátette - nem aggódik, mivel az U21-es keretben számos kiváló játékos van, akit akár be is vethet majd jövő pénteken, a svájciak, illetve három nappal később, a lettek elleni világbajnoki selejtezőn.

A szakember reagált Thomas Dollnak, a címvédő Ferencváros vezetőedzőjének a nyilatkozatára, nevezetesen arra, hogy nem érti, miért kell háromhetes szünetet beiktatni a bajnokságba. Storck szerint ez az egész magyar futballt szolgálja - s ezért köszönet jár a kluboknak, illetve a szövetségnek is -, hiszen a klubcsapatok nem szerepelnek a nemzetközi kupaporondon, így ez alatt a három hét alatt próbálják meg a játékosokat felkészíteni a nemzetközi megmérettetésre.

A közelgő vb-selejtezőkről Bernd Storck megjegyezte, nincs könnyű dolga a stábnak, a külföldön játszó futballisták ugyanis csak a jövő hét elején - van aki kedden - csatlakoznak majd a kerethez. Ugyanakkor a tréner hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy miben kell fejlődnie az együttesnek a Feröer-szigeteken lejátszott összecsapáshoz (0-0) képest, s bízik benne, hogy jövő pénteken a Groupama Arénában a magyar szurkolótábor előtt - melyet 12. játékosnak nevezett -, majd aztán Lettországban is sikeresek lehetnek.

A feröeri mérkőzésen sérülés miatt még nem léphetett pályára, most azonban újra bevethető Gera Zoltán, a Ferencváros 37 éves középpályása:

"Éreztem magamban az erőt és egészséges vagyok, így semmi sem indokolta, hogy lemondjam a válogatottságot. A válogatott számomra mindig plusz motivációt jelent, majd ha a kapitány azt mondja, nem vagyok elég jó, akkor azt elfogadom" - reagált a 37 éves futballista arra a kérdésre, hogy az Európa-bajnokságot követően idősebb társaihoz, Király Gáborhoz vagy Juhász Rolandhoz hasonlóan megfordult-e a fejében a befejezés gondolata.

Megjegyezte, a feröeriek elleni összecsapás során látszódott, hogy néhány játékos még meccshiánnyal küszködik, ez azonban szerinte most már nem lehet gond.

"A legfontosabb, hogy tovább tudjon fejlődni a csapat abból, amit az Európa-bajnokság előtt és közben felépített. Ha nem rekedünk meg, akkor nem lehet probléma" - jegyezte meg.

A fiatalok közül az NB I mostani szezonjában a Videotonban remeklő Géresi Krisztián állt a kamerák elé. Mint elmondta, egyelőre nem gondol a felnőtt válogatottbeli szereplésre, de mérkőzésről mérkőzésre szeretne bizonyítani a szakvezetésnek.

A felnőtt válogatott Svájc ellen október 7-én lép pályára Budapesten a Groupama Arénában, azt követően pedig október 10-én Lettországban játszik.

Az U21-es csapat - Eb-selejtezőn - október 6-án a gyirmóti Alcufer Stadionban fogadja Portugáliát, majd négy nappal később Görögországban mérkőzik.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×