eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Róma polgármestere nem támogatja az olimpiai pályázatot

Virginia Raggi polgármester felelőtlenségnek nevezte, hogy Róma pályázzon a 2024-es nyári olimpia megrendezésére, ezért - amint azt szerdán bejelentette - nem támogatja a kandidálást.

A támogatás megvonásával Rómának gyakorlatilag semmi esélye a rendezésre, mivel úgy még egyetlen város sem lehetett házigazdája ötkarikás játékoknak, hogy nem állt mögötte a városvezetés.

A délutánra meghirdetett sajtótájékoztató előttre tervezték Raggi és Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke találkozóját, de ez elmaradt, mert a városvezető nem fogadta Malagót, aki több mint félórás várakozás után távozott a római városházáról.

"Felelőtlenség lenne a részünkről, ha támogatnánk ezt a pályázatot" - jelentette be nem sokkal később a polgármester.

Ezzel Budapest mellett már csak két város - Los Angeles és Párizs - maradt reális eséllyel versenyben. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben Limában dönt a helyszínről.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×