eur:
392.79
usd:
366.69
bux:
66389.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Küzdelmes BL rajt előtt a Telekom Veszprém

Az új idényben első, és azonnal rangadónak számító Bajnokok Ligája mérkőzésére készül a Telekom Veszprém kézilabda csapata, amely már javában járja az útját a másik „hadszíntéren", a szintén rangos SEHA Ligában. A legutóbbi kiírásban a kupagyőzelemhez nagyon közel kerülő, vagy inkább a nagy lehetőséget elszalajtó veszprémi gárda szombaton Flensburgban, a 2014-es BL-győztes otthonában lép pályára, és bizony küzdelmes 60 perces csatára kell felkészülnie.

Masszív védekezés, veszélyes szélsők

"A Bundesliga BL szereplői között soha nem volt rossz csapat, csak jó és nagyon jó, és ez a megállapítás most különösen igaz, hiszen az ottani „felsőház" eddig veretlen listavezetőjével kerülünk szembe" – nyilatkozta Nagy László csapatkapitány a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Hozzátette: már javában tart az eddig lejátszott mérkőzéseik videóelemzése, amiből először is az olvasható ki, hogy a játékosállományukban gyökeres változás nem történt. Ami pedig a játékukat illeti: védekezésük az egész csapatteljesítményükre kihatóan nagyon jól szervezett és persze „németesen" erőteljes, jó kapusaik vannak, és ha a védekezésből hirtelen ellentámadásba tudnak indulni, akkor a gyors szélsőjátékosaik rendkívül veszélyesek tudnak lenni.

Sabaté sikeres premierje

Az SG Flensburg-Handewitt és a Telekom Veszprém tavaly szeptember 26-án – tehát szinte pontosan egy évvel a most következő összecsapás előtt – BL csoportmérkőzésen mérte össze az erejét a Veszprém Arénában, és többek között Ilics 9 góljának köszönhetőn 28:24-re győzött. Ez volt - Carlos Ortega leváltása után – honfitársa, Javier Sabaté emlékezetes vezetőedzői premierje.

Az idén februári visszavágón vendégként is sikerült győzelmet kiharcolni, még ha csak egy gólost is. Akkor Nagy László volt a csapat legeredményesebb játékosa – a 9 góljával.

 „A Flensburg lemaradt az idei BL négyes döntőről, de továbbra is Európa egyik legjobb csapatának számít, ráadásul hazai pályán minden ellenfelére veszélyes lehet. Ezt is figyelembe véve – mint mindig - most is csak a győzelem lehet az egyedüli célunk" – hangsúlyozta a Telekom Veszprém csapatkapitánya, akire novembertől már nem csupán bajnoki, SEHA Liga és BL összecsapások várnak, hanem válogatott összecsapások is.

 A magyar bajnokcsapat kedden Komlón vendégszerepel, szombati ellenfelük szerdán a Bundesligában a 14. helyen álló Melsungen együttesével szemben igyekszik újabb győzelmet kiharcolni.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×