eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Megfiatalított keretet hirdetett Storck

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya edzői pályafutásának legfiatalabb keretét állította össze a csapat Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-án sorra kerülő világbajnoki selejtezőjére.

Az mlsz.hu szombati beszámolója szerint a diósgyőri Bognár István és az újpesti Kálnoki Kis Dávid mellett az U21-es válogatottból Vida Máté (Vasas) is csatlakozhat majd a kerethez a korosztályos együttes jövő csütörtöki, Liechtenstein elleni Európa-bajnoki selejtezője után.

"Ez a folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok, a hosszú távú fiatalítás miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal labdarúgókat keresnem, mint Vanczák Vilmos vagy Leandro" - idézte a magyar szövetség honlapja Bernd Storckot. "Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is." A szövetségi kapitány hozzátette: az elmúlt két hétben elvégzett közös munka a távlati célokat erősítette, neki pedig az a meggyőződése, hogy ez a fiatal csapat szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait. A magyarok szeptember 6-án Tórshavnban kezdik a vb-selejtezős sorozatot.

A magyar válogatott kerete: --------------------------- kapusok:Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth) védők:Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC) középpályások:Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna) támadók:Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×