eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kovács Katalin elrejtette rengeteg aranyérmét

Befejezte pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin. A kajakozó az InfoRádiónak beszélt arról, hogy mit tanult a sportágtól, és hogy miért nem nézegeti az érmeit.

Kovács Katalin eredeti tervei szerint a riói olimpia után vonult volna vissza, de mivel nem tudott kijutni a játékokra, előrébb hozta a döntést, és befejezte élsportolói pályafutását. Az InfoRádiónak adott interjúban azt mondta: egy folyamat végén jutott erre az elhatározásra.

A világ legsikeresebb kajakozója hagyja abba a versenyzést, hiszen háromszor olimpiai, 31-szer világ- és 29-szer Európa-bajnoki címet szerzett.

„Régen volt külön vitrinem az érmeknek, elismeréseknek, de egy költözéskor ezt megszüntettem. Büszke vagyok minden érmemre és ereklyémre, de ahhoz, hogy otthon kikapcsolódjak, az kellett, hogy ezek ne legyenek szem előtt. Tudom, hogy mit hol találok, és ha kedvem tartja, elő tudom őket venni, de ez még nem történt meg” – fejtette ki a 40 éves sportoló.

Kovács Katalin úgy érzi, rengeteget köszönhet a sportágnak.

„Már gyerekként megtanultam, hogy az élet csapatjáték, az eredményhez társak és segítők is kellenek” – tette hozzá.

A háromszoros olimpiai bajnok és ötszörös ezüstérmes arról is beszélt, hogy rengeteg emberrel edzett együtt és ült egy hajóban mintegy 30 éves pályafutása alatt.

„Mindenre jó szívvel emlékezem vissza. A kudarcokra is úgy tekintettem, hogy azok erősítenek meg, és jó belőlük felállni. Az ember sokkal büszkébb magára, ha egy mélyponton túljut. Ezek is kellettek ahhoz, hogy az ember elérjen olyan dolgokat, amelyekről néha csak álmodozni mer” - vélekedett.

Kovács Katalin örül annak, hogy még több időt tölthet a családjával.

„Hihetetlen időszaka ez az életemnek, boldog vagyok, és ez a legfontosabb. Jól érzem magam a bőrömben, vannak terveim, van egy csodálatos családom – nem is kívánhatnék ennél többet” -

hangsúlyozta.

A világklasszis versenyző nyaralni fog a következő időszakban, és természetesen szurkol a magyaroknak az olimpián. Ezt követően pedig gyerekekkel foglalkozna, és az a terve, hogy jövő nyárra tábort szervezzen.

Az élsporttól visszavonult 31-szeres vb-győztessel készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután fél hattól az InfoRádió Víztükör című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×