eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Cristiano Ronaldo eldöntötte, Portugália jutott az Eb-döntőbe.

A második félidő elején a portugálok öt perc alatt két gólt szerezve legyőzték a walesieket, s összességében könnyen jutottak az Európa-bajnokság döntőjébe (2-0). Csütörtök este, a Franciaország–Németország találkozón kapnak ellenfelet.

A portugáloknál Pepe nem tudta vállalni a játékot a combsérülése miatt, Bruno Alves került a helyére. Ruí Patricio – Cédric, Bruno Alves, Fonte, Guereiro – Mario,Danilo, Silva – Renato Sanches – Nani, Cristiano Ronaldo. A walesiek: Hennessey – Chester, Collins, Williams – Gunter, Taylor – Allen, Ledley, King – Robson-Kanu, Bale. A britektől hiányzik Davies és főleg Ramsey. 

Az első tíz perc Cristiano Ronaldo hisztijeivel telt, kétségtelenül kapott is a lábára, de talán túl érzékeny volt. 

Óvatosan játszik mind a két csapat, a portugáloknál többet van a labda. 

Gareth Bale keresztülvitte a labdát majdnem a két tizenhatos közötti teljes területen, de Rui Patricio ölre fogta a labdát. 

Robson-Kanu beadása után King és Fonte együtt fejelte ki a labdát, Jonas Eriksson szögletet ítélt. 

Kiegyenlített a mérkőzés, a portugálok kevesebb lövőhelyzethez jutnak, mint a korábbi mérkőzéseken. 

A 43. percben Cristiano Ronaldo a kapu fölé fejelt. 

Gyenge első félidőt hozott a két válogatott első tétmérkőzése. 

A portugálok egyébként négy éve gól nélküli döntetlent játszottak az előző Eb elődöntőjében. Akkor büntetőkkel kikaptak a spanyoloktól. 

Ez tényleg Cristiano Ronaldo stadonja! Amikor az OL ellen játszott itt BL-mérkőzést, éppen úgy két gólig jutott, mint június 22-én, a magyarok ellen. Most az elsőt már megszerezte!

Az 50. percben egy szöglet után félelmetesen magasra ment fel, s bombaerős fejest küldött a walesi kapuba. 1-0 Portugáliának. 

Cristiano Ronaldo a kilencedik gólját érte el, ezzel beírta az örökranglista élén Michel Platinit. 

Az 53. percben Cristiano Ronaldo lövése után a lesen lévő Renato Sanches átlépte a labdát, Nani pedig beleszúrt, s megszerezte a harmadik gólját a tornán. 2-0 Portugáliának. 

Nani lövése után a labda kijött a kapusról, Joao Mario közelről mellé lőtt.

Renato Sanches szólózott, nem passzolt, csak lőtt, mégpedig a kapu fölé. Nyilván nem ezért, de Fernando Santos lecserélte, André Gomes állt a helyére.  

Kezdődik az utolsó negyedóra. 

Danilo lövése után majdnem becsorgott a labda, de Hennessey vissza tudott vetődni. 

Leperegtek a percek, a portugálok közepes játékkal, vagy, ha úgy tetszik, négy percnyi jó játékkal bejutottak az Európa-bajnokság döntőjébe. Külföldi rendezésű torna esetében először. 

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×