eur:
392.82
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Vívó Eb - Nyolcadik lett Mohamed Aida

A riói induló Mohamed Aida - legjobb magyarként - bejutott a negyeddöntőbe, s végül a nyolcadik helyen végzett női tőrben a lengyelországi vívó Európa-bajnokság keddi versenynapján, Torunban.

A viadal honlapja szerint a 43 fős mezőny mind a négy magyar indulója feljutott a 32-es főtáblára. Az előcsatározások Kreiss Fanninak sikerültek a legjobban, mivel négy győzelemmel és egy vereséggel zárt, míg Mohamed és a szintén olimpiai kvótás Knapek Edina egyformán 3/2-vel, Lupkovics Dóra pedig 2/3-mal végzett.

A táblán a hatodik olimpiája előtt álló 40 éves Mohamed nagyszerűen vívott, előbb a német Anne Sauert győzte le öt tussal, majd a nyolcaddöntőben az orosz Inna Gyeriglazovát verte szoros meccsen ráadástussal 11-10-re.

Az elődöntőért Mohamed a 16 között Knapek Edinát búcsúztató német Carolin Golubitskyivel találkozott, aki fokozatosan lépett el tőle és végül 15-8-ra győzte le magyar ellenfelét. Ezzel az UTE versenyzője a nyolcadik helyen zárt.

Knapek az első fordulóban az ukrán Anasztaszija Moszkovszka ellen nyert két tussal, a folytatásban pedig két találattal kapott ki Golubitskyitól.

Kreiss hatalmas csatában, 15-14-re győzött a lengyel Magdalena Knop ellen a 32 között, az olasz klasszis Arianna Errigo ellen azonban már nem volt esélye (5-15).

A magyarok közül egyedüliként Lupkovics Dóra nem tudott meccset nyerni a főtáblán, miután - a később elődöntőbe jutó - orosz Ajda Sanajeva 15-8-ra legyőzte őt.

Mohamed a nyolcadik, Kreiss a 12., Knapek a 16., míg Lupkovics a 25. helyen zárta a kontinensviadalt.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

női tőr egyéni:

a 32 között:

Mohamed Aida-Anne Sauer (német) 15-10

Knapek Edina-Anasztaszija Moszkovszka (ukrán) 15-13

Kreiss Fanni-Magdalena Knop (lengyel) 15-14

Ajda Sanajeva (orosz)-Lupkovics Dóra 15-6

a 16 között:

Mohamed-Inna Gyeriglazova (orosz) 11-10

Carolin Golubitskyi (német)-Knapek 9-7

Arianna Errigo (olasz)-Kreiss 15-5

negyeddöntő:

Golubitskyi-Mohamed 15-8

Sanajeva-Elisa di Francisca (olasz) 15-13

Errigo-Ysaora Thibus (francia) 15-11

Larisza Korobejnyikova (orosz)-Adelina Zagidullina (orosz) 15-10

A keddi versenynapon még a férfi párbajtőrözők egyéni küzdelmeit rendezik.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×