Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fazekas-Zur Krisztina: Minden porcikám benne volt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megragadta utolsó esélyét Fazekas-Zur Krisztina, és a múlt heti tesztedzés eredményei alapján bekerült az 500 méteres kajak négyesbe az Európa-bajnokságra. Így Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Csipes Tamara összeállításban indul a magyar női kajak négyes a jövő heti, moszkvai Európa-bajnokságon. Erről Fazekas-Zur Krisztina, a Győr olimpiai bajnok kajakozója beszélt az InfoRádiónak.

„Januárban még nagyon bíztam benne, hogy helyet kapok a négyesben, de az első válogatón elbizonytalanodtam, a második válogatón pedig úgy gondoltam, hogy ez biztosan nem lehetséges. De amikor kaptam még egy lehetőséget, végül úgy gondoltam, hogy sikerülhet” - mondta Fazekas-Zur Krisztina, a Győr olimpiai bajnok kajakozója.

Hozzátette: sokkal többet várt magától és nem tudja pontosan mi lehetett a probléma ebben az évben.

„Az első válogatót elszúrtam, a második válogatón pedig nagyon beteg voltam. Nem tudom, miért jött ki ez így, nem tudok rá válaszolni, de remélem, hogy innentől kezdve jobb lesz az évem” - fogalmazott Fazekas-Zur Krisztina.

A Győr olimpiai bajnok kajakozója elmondta, hogy nagyon izgult a tesztedzésen.

"Magabiztos voltam, tudtam, hogy a negyedik lukban jól tudok evezni, de sajnos az egészségi állapotom nagyon rossz volt egész héten és nagyon gyengének éreztem magam. Úgy ültem be a négyesbe, hogy már a bemelegítésnél sokat köhögtem és nem éreztem magamban az erőt, de a szívemet-lelkemet beleadtam. Nem tudom, hogyan voltam képes ekkora energiákat mozgósítani, de minden porcikám benne volt, bizonyítani akartam, hogy a csapathoz tartozom és nagyon örülök, hogy a csajok is úgy érezték, hogy ez jól sikerült” - számolt be az edzésről az olimpiai bajnok kajakozó.

Fazekas-Zur Krisztina azt mondta, ilyenkor mindig csak egy lépéssel gondol előre.

„Most az Európa-bajnokságon szeretnék jól teljesíteni, mindent meg fogok tenni azért, hogy jól menjen a négyes” - jegyezte meg.

Mint mondta, Csipes Ferenc lesz a kinevezett edző, és július 5-én jelölik ki az olimpiai csapatot. A női kajaknégyes összeállításánál számításba veszik az Európa-bajnokságon elért eredményt is.