eur:
392.34
usd:
367.11
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ultramaratonisták végigfutják a Mária-utat Mariazelltől Csíksomlyóig

Két ultramaratonista, Frank Tibor és Veress Béla végigfutja az 1300 kilométeres Mária-utat.

A sportolók szombat reggel indulnak Mariazellből és július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra. A futókhoz tizenkét kerékpáros is csatlakozik - tájékoztatta a Mária Út Egyesület az MTI-t.

A háromhetes programon a legrövidebb napi megtett út 42 kilométer, a leghosszabb több mint 79 kilométer lesz, pihenőnapot nem tartanak.

A sportolókat Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita indítja el a rendhagyó zarándoklatra, Budapesten pedig fogadja és megáldja őket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

A csapathoz néhány kilométerre, órára vagy napra bárki csatlakozhat, akár futva, akár kerékpáron. A Mariazell és Csíksomlyó közötti távolság napi lebontásban megtalálható a www.mariamraton.mariaut.hu honlapon, ahol az indulás és érkezés településeinek nevére kattintva GPS-koordináták is elérhetők.

A Mária-maratont az idei, meghívásos alapon szervezett első alkalom után az egyesület a tervei szerint minden évben megrendezi. Jövőre már szélesebb körben és versenyként is meg szeretnék hirdetni - írták.

"A Mária-maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra", sokkal inkább "lelki közösség" és az "egészséges életmód felmutatása" - fogalmaztak, hozzátéve, hogy reményeik szerint évről évre egyre többen járják majd végig a teljes Mária-utat.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×