Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így kezelték a női vízilabdázók a hatalmas feszültséget

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megkezdte a közvetlen olimpiai felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott. Az első hetet az ausztriai Heiligenblutban töltötte Bíró Attila csapata.

Bujka Barbara, a Szentes magyar válogatott játékosa az InfoRádiónak hangsúlyozta, aktívan töltötték az elmúlt hetet.

„Konditermi  és vízi edzések is voltak a hegyekben. Más volt, mint amihez korábban hozzászoktunk, ettől függetlenül nagyon élveztük. Sokat túráztunk és raftingoltunk is, ez újra összekovácsolt bennünket” – fogalmazott az Eb-győztes vízilabdázó.

Szücs Gabriella, az UVSE szélsője is elégedett az ausztriai edzőtáborral. Úgy érzi, csapatként ismét kezdenek összeállni. A bajnoki döntők ugyanis újra feszült hangulatban teltek, amely után a játékvezetést számos kritika érte. A játékosok között kialakult ellentéteket viszont sikerült feloldani, ehhez segítséget is kaptak.

„Szó esett a döntők során felhalmozódott feszültség kezeléséről, hogy minden hasonlót félre kell tenni. Ezért is foglalkozott velünk Csernus Imre pszichiáter, ahogy eddig és ezután is. Általában az ilyen csapatprogramok tudják helyrerántani a dolgokat, amely nagyon jól sikerült” – taglalta az Újpest játékosa. Az Európa-bajnok az InfoRádiónak elárulta azt is, melyik volt a kedvenc csapatépítő programja.

„Nagyon nagy élmény volt számomra a via ferrata. Sajnálom, hogy nem tudtam hosszabb szakaszt végigcsinálni, de így is hatalmas élmény marad” – mondta Szücs Gabriella.

Ami a folytatást illeti: hétfőtől egészen június 23-áig ismét a Margitszigeten folytatódik a felkészülés. Ezután az Egyesült Államokba utazik a magyar válogatott, ahol a világbajnok amerikaiakkal készül közösen, és játszik a többi között három hivatalos mérkőzést is.