Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így esett meg a világraszóló szégyen a brazil labdarúgókkal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A brazil labdarúgó válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Perutól a csoportkör harmadik fordulójában és ezzel kiesett az Egyesült Államokban zajló Copa Americán. Ecuador fölényesen, 4-0-ra legyőzte Haitit.

A peruiak erősen vitatott góllal szerezték meg a győzelmet a brazilok ellen, a 10 perccel korábban csereként beállt Raúl Ruidiaz ugyanis a 75. percben kézzel juttatta a hálóba a labdát. A játékvezető a brazilok heves tiltakozása ellenére megadta a találatot, amellyel Peru 1985 óta először verte meg szomszédját.

"Időnként jobbak voltak a brazilok, de mi remekül védekeztünk. Ami a gólt illeti, nem láttam a visszajátszást, de ilyen hibák bármelyik meccsen előfordulhatnak" - jelentette ki Ricardo Gareca, a peruiak szövetségi kapitánya.

A brazilok szakvezetője, Dunga, keserűen nyilatkozott:

"Mindenki látta, hogy milyen góllal estünk ki. Nem félek attól, hogy elküldenek, én csak a haláltól félek" - tette hozzá.

A B csoportból így az első helyen Peru, a másodikon Ecuador jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol az előbbi csapat Kolumbiával, az utóbbi pedig az Egyesült Államokkal találkozik.

Eredmények, B csoport, 3. forduló:

----------------------------------

Ecuador-Haiti 4-0 (2-0)

Peru-Brazília 1-0 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. Peru 7 pont, 2. Ecuador 5, 3. Brazília 4, 4. Haiti 0