eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem Sallak György futott be

A holland Jan Dijkemát választották meg a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) új elnökének a Dubrovnikban zajló kongresszuson. A posztra Sallak György, a magyar szövetség nemzetközi igazgatója is pályázott.


A 71 éves Dijkema 2010 óta az ISU rövidpályás és nagypályás gyorskorcsolyázásért felelős alelnöke és 1994 óta tagja a szervezet elnökségének. A holland sportvezető a második, egyben utolsó fordulóban 63-52-re nyerte meg a szavazást Sallak György ellen.

A leköszönő, 77 éves olasz Ottavio Cinquanta 1994 óta vezette az ISU-t, de életkora miatt már nem választhatták újra.

Sallak György mellett a francia Didier Gailhaguet és a brit Christophet Buchanan pályázott még az elnöki posztra, előbbi 25, utóbbi pedig 2 voksot kapott a szavazás első körében, így a másodikban már egyikük sem indult.

A dpa német hírügynökség beszámolója szerint az elnökválasztás előestéjén kisebb botrány történt Dubrovnikban: a magyar szövetség búcsúpartit szervezett a leköszönő Cinquantának, aki azonban ellene volt az ilyenfajta ünneplésnek és nem is vett részt az eseményen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×