Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Doppingolt az olimpiai bajnok sprinter

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A pekingi olimpián adott mintájából a B próba is pozitív lett a 4x100 méteren aranyérmes jamaicai férfi váltó tagjának, Nesta Carternek.

A hírt két, neve elhallgatását kérő személy árulta el a Reuters hírügynökségnek, megerősítve, hogy serkentőszert találtak Carter mintáiban.

A pozitív tesztről eddig hivatalosan csak annyit lehetett tudni, hogy a 2008-as olimpia egyik jamaicai aranyérmese bukott meg. A Jamaicai Olimpiai Bizottság mindezt múlt pénteken közleményben hozta nyilvánosságra, ám nevet akkor és azóta sem közölt. Ugyanakkor a jamaicai lapok már múlt csütörtökön megírták, hogy a most 30 éves Carter a bűnös, aki idén sérülés miatt még nem versenyzett.

A vágtázó Pekingben és Londonban is aranyérmes volt 4x100 méteren, előbbit Michael Fraterrel, Asafa Powellel és Usain Bolttal nyerte. Amennyiben a mostani hír hivatalossá válik, a 2008-as aranyat elveszik a váltótól, így Bolt csak ötszörös ötkarikás bajnok lenne, míg Powell egyetlen olimpiai aranyát veszítené el.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) három hete jelentette be, hogy a pekingi minták közül 454-et újravizsgáltatott, elsősorban olyan sportolókra koncentrálva, akik az augusztusi riói játékokon is szerepelhetnek. Az eredmények szerint hat sportágban összesen 12 ország 32 versenyzőjének mintája volt pozitív.