eur:
392.68
usd:
366.08
bux:
66803.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Bizalom alapján döntött Benedek Tibor

Kijelölte Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya bő keretét a riói olimpiára. Az InfoRádiónak kiemelte: elsősorban a bizalom döntött a kiválasztás során.

„Elsősorban a bizalmam döntött a kiválasztás során, de az is számított, hogy milyen volt az elmúlt három évben, az elmúlt évben, a Final Sixben, a bajnoki döntőben mutatott játék. De a játékosokba vetett hitem is számított, és az, hogy kiknek kell, hogy esélyt adjak arra, hogy kivívják a csapatba kerülést” - közölte a szövetségi kapitány.

Arra a kérdésre, hogy miért plusz hat fővel kezdte meg a felkészülést, Benedek Tibor, úgy válaszolt, hogy minden poszton vannak küzdelmek.

„Az, hogy a csapat szerkezete hogyan alakul, még a következő hetekben fog kialakulni. De az fontos, hogy legyen küzdelem a játékosok között, és így valóban a legjobb tizenhármat találjuk meg” - magyarázta.

Arra az észrevételre, hogy olyan játékos is szerepel a bő keretben, aki az elmúlt időszakban nem, így például Madaras Norbert, a szövetségi kapitány úgy válaszolt: Madaras Norberttel volt több megbeszélésük is az év folyamán.

„Szerettem volna, ha bizonyít a bajnoki rájátszásban, illetve a Final Sixben. Ez azt gondolom, hogy többé-kevésbé sikerült is. De nincs arról szó, hogy már biztos tagja lenen az utazó 13-nak, neki ugyanúgy ki kell harcolnia azt, hogy bekerüljön a csapatba. A képességei alapján még mindig az egyik legjobb balkezes a mezőnyben” -fogalmazott Benedek Tibor.

„A felkészülési időszak eleje mindenképpen arról szól majd, hogy kialakuljon a csapat szerkezete, és a kiválasztásban segítsenek a jó mérkőzések. Figyeltünk arra, hogy inkább kevesebb mérkőzést játsszunk a nyári felkészülés alatt, de azok jók legyenek. A mérkőzésszám egyáltalán nem nagy, szerintem az előző évekhez képest kevesebb tornán veszünk részt, kevesebb mérkőzést játszunk, nagy hangsúlyt kap az itthoni felkészülés” - tudatta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Majd amikor megvan a 13 játékos, játszunk a szerb válogatottal, ami már egy utolsó próba lesz az indulás előtt” - tette hozzá.

„Jól fel van építve a felkészülés. Fontos, hogy jó fizikai állapotban érkezzünk meg Rióba, minimum éremesélyesként” - mondta Benedek Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×