Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Messi első válogatott aranyáért küzd

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A legrégebbi nemzetközi labdarúgótorna alapításának századik évfordulóját is ünneplik a magyar idő szerint szombaton kezdődő Copa Americán, amelyet első alkalommal rendeznek Dél-Amerikán kívül.

A korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem két meghívott válogatottal, hanem az észak- és közép-amerikai régió (CONCACAF) hat legjobbjával - közte a házigazda amerikaiakkal - egészül ki a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) tízcsapatos mezőnye.

Az Egyesült Államokban sorra kerülő viadalon tíz városban 16 csapat küzd majd a kontinens legjobbja címért, amelyre az ötszörös aranylabdás Lionel Messi vezette argentinok, az idei aranycipős Luís Suárezzel felálló uruguayiak, illetve a címvédő chileiek a legnagyobb esélyesek.

Messi pályafutása első válogatottbeli diadalára hajt, a vb-ezüstérmes Argentína pedig hosszú sikertelen sorozatot zárhatna le, mert bár 14 Copa Americán győzött, legutóbbi sikerét 23 éve érte el. Végső győzelmével ráadásul utolérné a 15 elsőségével rekorder Uruguayt, amely újra számíthat Suárezre, aki a tavalyi tornát kihagyta, mert a brazíliai világbajnokságon harapás miatt eltiltották. 

A nyolcszoros Copa America-győztes, ötszörös világbajnok brazilok ezúttal némileg a háttérbe szorulnak, főként azért, mert legnagyobb sztárjuk, Neymar hiányozni fog, mivel augusztusban a riói olimpián szeretné hazáját hozzásegíteni története első ötkarikás aranyérméhez.

A magyar idő szerint szombat hajnalban rajtoló és június 26-án záruló tornán négy négyes csoportba sorolták a csapatokat, a kvartettek első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

    A csoportbeosztás:

A - Egyesült Államok, Kolumbia, Costa Rica, Paraguay

B - Brazília, Ecuador, Haiti, Peru

C - Mexikó, Uruguay, Jamaica, Venezuela

D - Argentína, Chile, Panama, Bolívia