eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Olimpiai sportág lehet a gördeszkázás

A gördeszkázás, a hullámlovaglás, a sportmászás, a karate és a baseball/softball programba vételét javasolja a 2020-as tokiói nyári játékokra a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testülete.

A vb szerdán Lausanne-ban egyhangúlag foglalt állást az öt sportág mellett, melynek felvételét a NOB teljes ülésének kell jóváhagynia augusztusban, közvetlenül a riói olimpia előtt.

A NOB Agenda 2020 elnevezésű programja lehetőséget ad arra a mindenkori rendezőnek, hogy bizonyos feltételrendszer mellett maga döntsön sportágak egyszeri programba iktatásáról. Tokió esetében héttagú testület határozott arról, mely sportágakat javasolja a meglévők mellé. A testületbe a Japán Olimpiai Bizottság, a helyi szervezőbizottság, valamint Tokió önkormányzata delegált tagokat, és helyet kaptak benne befolyásos üzletemberek és sportolók is. Az általuk összeállított csomagról szavazott most a NOB végrehajtó bizottsága.

"Megfelelő az egyensúly a Japánban népszerű, illetve az inkább a fiatalokat vonzó sportágak között" - indokolta támogatást John Coates NOB-alelnök.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×